-

2019 YILININ SON İL EMNİYET MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

İl Emniyet Müdürleri Toplantısı Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Dairesi Başkanlığı Şehit Polis Özel Harekat Komiser Yardımcısı Demet Sezen Salonu’nda gerçekleştirildi.

2019 YILININ SON İL EMNİYET MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
23 Aralık 2019 - 16:15
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda; İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce,  Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, İl Emniyet Müdürleri ve Daire Başkanları da hazır bulundular.   

Toplantıya, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından başından vurularak ağır yaralanan Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan ve 2014 yılındaki Kobani olaylarında Bingöl Emniyet Müdürü görevindeyken teröristlerin saldırısına uğrayan Gazi Emniyet Müdürü Atalay Ülker’de katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplantı salonuna gelişinde tören mangasınca karşılandı.

“174 YILLIK TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN BUGÜNKÜ TEMSİLCİLERİ OLARAK, İCRA ETTİĞİNİZ BU MESLEKTE ESASEN HEM ÖNEMLİ BİR DEZAVANTAJ HEM DE ÖNEMLİ BİR AVANTAJINIZ VAR.”

Toplantının açılışında bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “174 Yıllık Türk Polis Teşkilatı’nın bugünkü temsilcileri olarak, icra ettiğiniz bu meslekte esasen hem önemli bir dezavantaj hem de önemli bir avantajınız var.  Dezavantaj şu ki, teknoloji ve iletişim çağı diye adlandırdığımız 21. Yüzyıl bize ne yazık ki hayalimizdeki dünyayı sunmadı. 21. Yüzyılın polisleri olarak en büyük dezavantajımız işte böyle bir küresel iklimde görev yapıyor olmamızdır. Ayrıca buna karşılık, büyükte bir avantajımız var, inancımız var! Milli ve manevi değerlerimiz var. Anadolu medeniyetimizden getirdiğimiz anlayışımız biraz önce tarif ettiğim dünyaya karşı kısmen bir kalkan vazifesi görmektedir.”  dedi.

“GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINDA PKK, YPG VE DHKP-C ALENEN ORTAKLIK İÇERİSİNDEDİR”

Özellikle uluslararası uyuşturucu raporlarına ait istatistikleri paylaşan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “Uluslararası uyuşturucu raporlarına göre 15-64 yaş aralığında milyon başına madde bağlantılı ölüm rakamları dünya ortalaması 35, ABD’de 329, AB’de 23, bizde ise 2018’ de 11.4’ tür. Bunda elbette ki verdiğimiz mücadelemizin başarısı kadar manevi hayatımızın da koruyucu etkisi söz konusudur. Esasen bugün yaşadığımız güvenlik problemlerinin tamamına yakınını dışarıdan, bu dönüşen dünyadan alıyoruz. Söz gelimi hepimiz çok iyi biliyoruz ki içeride başarılı ve kararlı operasyonlarla bugün bitirmeye yüz tutan PKK terör örgütünün kiralık suikast örgütünden başka bir şey olmayan

DHKP- C‘nin uzun yıllardır dışarıdan müttefikleri var. Bu örgütleri operasyonel iş birlikleri için yönlendirebiliyorlar.  Göçmen kaçakçılığında PKK, YPG ve DHKP-C alenen ortaklık içerisindedir. Uyuşturucu kaçakçılığında da ortaklık içerisindedir.” dedi.

“2200 YILLIK DEVLET ANLAYIŞIMIZLA BERABER BUGÜNE GELMİŞ TÜM KURUMLARIMIZ, FETÖ GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİ TARAFINDAN, SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE İTİBARSIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILMIŞTIR.”

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “2200 yıllık devlet anlayışımızla beraber bugüne gelmiş tüm kurumlarımız sistematik bir şekilde itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. FETÖ gibi terör örgütleri tarafından içi boşaltılmaya çalışılmıştır.

Sadece bu meseleler değil eskiden beri yaşadığımız istikrarsızlık tamamına yakınında dış kaynaklı organizasyonun sebebiyledir. Geçmişte yaşadığımız sağ sol davaları, darbeler önemli olayların hemen ardından yaşanan ekonomik saldırılar ve krizler Ermeni soykırımı tasarıları, niyet mektupları vs. hep bu dışarıdan yönetim stratejisinin çıkıntılarıdır. Daha da kötüsü içeride bu oyunlara karşı direnç göstermek isteyen buna yönelik farkındalık oluşturmak isteyen siyasetçiler ve hükümetler, bizi küçümsemeyi kendine alışkanlık edinmiş bir takım sözde aydınlar tarafından sistematik olarak tamda dışarının bu operasyona yönelik itibarsızlaştırılmıştır. Dış mihraklar veya dış tehditler noktasında uyarı yapan bir şeyler anlatmak çalışan siyasetçiler bir şekilde alaya alınmış. Paranoyaların arkasına sığınmakla itam edilmişlerdir. Aynı zamanda tüm kurumlarımız 2200 yıllık devlet anlayışımızla beraber bugüne gelmiş tüm kurumlarımızı sistematik bir şekilde itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. FETÖ gibi terör örgütleri tarafından içi boşaltılmaya çalışılmıştır. Altı oyulmaya ve bir takım sözde aydınlar tarafından itibar suikastine uğratılmaya çalışılmıştır. Sizde biz de biliyoruz PKK’nın, PYD’nin, YPG’nin aynı şekilde DHKP-C’nin ve FETÖ’nün iplerin kimin elinde olduğunu biliyoruz.

15 Temmuz da olduğu gibi FETÖ’nün talimatı ile oluşturulmuş hain kalkışmasının ve buna direnen milletin, buna direnen bu emniyet teşkilatının, buna direnen güvenlik güçlerimizin ortaya koyduğu irade, bu biraz önce bahsettiğim ve yıllarca dudak bükülerek değerlendirmeye çalışılan dış güçleri mağlup ettiğimizin en önemli adımlarından bir tanesidir. Burada tekrar söylemek istiyorum. İnsanımızı, milletimizi, kurumlarımızı, devlet anlayışımızı itibarsızlaştırmak ve sindirmek isteyen dış güçler, Allah’a hamdolsun ki hem milletimizin iradesi sayesinde hem de 2200 yıllık devlet alışkanlığımız bin yıllık bu coğrafyadaki tecrübemiz, medeniyetimiz, inancımız, kararlılığımız, birlikteliğimiz sayesinde bugün bertaraf edilmektedir. Belki de geleceğe bırakacağımız en büyük mirastır. Bunun da en büyük yüklenicileri sizlersiniz. Bugün tarihi bir görev yapıyorsunuz. Buradaki emniyet müdürlerimize hitap ederken esasen bütün polis teşkilatımıza bütün güvenlik güçlerimize sesleniyorum." ifadelerini kullandı.

“6222 SAYILI YASA KAPSAMINDA İŞLEM YAPILAN ŞAHIS SAYISI %21 AZALDI.”

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) verilerine göre, toplumsal olaylarda 2016'dan beri yüzde 22 artış yaşandığını, müdahale oranlarının ise yüzde 2'den yüzde 0,7'ye gerilediğine dikkati çeken ve geçen temmuz ayında "Sporda Şiddetin Önlenmesi" konulu 6222 sayılı kanunda da birtakım değişikliğe gittiklerini hatırlatan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, şunları kaydetti:

“Tüm branşlarda 2018-2019 ile 2019-2020 sezonlarının ilk 15 haftası karşılaştırıldığında oynanan müsabaka sayısı aynı olmasına rağmen 6222 sayılı yasa kapsamında işlem yapılan şahıs sayısı bu sezon yüzde 21 azalmış, 1856'dan 1467'ye düşmüştür. Müsabaka düzeninin bozulmasına sebep olan olayların yaşandığı müsabaka sayısı ise yüzde 46 azalış göstermiştir."

“İŞKENCEYE SIFIR TOLERANS BİZİM MİLLETİMİZE EBEDİ TAAHHÜDÜMÜZDÜR”

İşkenceye "sıfır tolerans" prensibini sürdürdüklerine işaret eden İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye'nin terörle mücadelesinin en yoğun olduğu dönem, 2015 sonrası dönemdir. Buna rağmen işkence konusunda Türkiye aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde verilen karar sayısı 2015'ten beri sıfırdır. Kaldı ki bu alan, uzun yıllardır belli kesimlerce muhalefetin işkence iddiaları altında konsolide edilmeye çalışıldığı, Avrupa ile ilişkilerimizin baskılanmak istendiği bir alandır. Tüm bu şartlara rağmen Türkiye, bu konuda demokrasi ve insan haklarından yana duruşunda ısrarlıdır. İşkenceye sıfır tolerans, bizim milletimize ebedi taahhüdümüzdür.

Son zamanlarda FETÖ'nün TBMM'ye sızdırdığı bir milletvekili marifetiyle sürekli gündeme getirilmeye çalışılan bu iddialar, tutarsızdır, temelsizdir, yalandır ve iftiradır.”

"AVRUPA 'NE OLURSUNUZ BİZİ KURTARIN' DİYECEK"

Terörü sadece Türkiye için bitirmek isteyerek güvenliği sağlamanın mümkün olmadığını belirten İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “Eğitiyorlar, silah veriyorlar, ideoloji yüklüyorlar ve sonra da toplantılarda 'Hayır, onlar terörist değil, sizin tanımlarınıza uymayız.' diyorlar. 'Peki senin tanımın nedir?' dediğimizde ise tatmin edici bir cevap veremiyorlar. Elbette ki gerçeği hepsi biliyor ama şimdilik 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' kafasındalar. Dolayısıyla bizler, Batılı muhataplarımızı bir kenara bırakıp bu coğrafyayı, dünyayı ve etrafımızdaki coğrafyayı güvenli hale getirmeye odaklanmak durumundayız.

Çok yakın bir zaman dilimi içinde içerinizdeki arkadaşlardan Avrupa'dan başta Almanya olmak üzere sizden destek ve yardım isteyecekler. 'Gelin bizi bu PKK teröründen, FETÖ anlayışından, bizim milletimizi huzursuz hale getirmek isteyen bunlardan kurtarın.' diyecekler. O zaman neler kaybetmiş olacaklar, biz o zaman o yangının neresine yetişeceğiz, bunu bilmiyorum. Türkiye'den ve emniyet teşkilatından yardım istemek zorunda kalacaklar, imdat isteyecekler, alarm çalacaklar ve 'Ne olursunuz bizi kurtarın.' diyecekler.” dedi.

“TÜRKİYE'NİN KAPSAYICI POLİTİKASI, ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN MERHAMET POLİTİKASI, AYNI ZAMANDA BÖLGEDE TERÖR YAPILANMALARINA DA DARBE VURMUŞTUR.”

Batı'nın, göç konusunda gaddarlığı tavsiye ettiğini söyleyen İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “Sırtınızı dönün diyorlar. Aslında bu tavsiye nedir biliyor musunuz? Göçmenlere değil, 'Orta Doğu'ya sırtınızı dönün' diyorlar. Sırtımızı dönelim ki orada kafalarındaki projeyi hayata geçirebilsinler. DEAŞ, Suriye'nin yarısını ele geçirmişti, DEAŞ gitti ama yerine PKK/YPG geldi çünkü orada bir proje var ve hala o projenin peşindeler. Eğer Türkiye, Suriyeli muhacirlere sırtını dönseydi, gaddar davransaydı, orada kurulmak istenen terör devletini şimdiye kadar kolayca kurmuş olurlardı. Türkiye'nin kapsayıcı politikası, ülkemizin ve milletimizin merhamet politikası, aynı zamanda bölgede terör yapılanmalarına da darbe vurmuştur.” değerlendirmesinde bulundu.

“KADES'E 16 BİNDEN FAZLA İHBAR GELDİ"

Kadın Destek Uygulaması'na (KADES) da değinen İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, pek çok kadının uygulamadan haberdar olmadığını dile getirdi ve şunları kaydetti:

“Kadına şiddet konusunda çalışma yapan, söz söyleyen, dans eden kesimlerden bu uygulamamızın tanıtımı konusunda yeterli ve samimi bir destek gördüğümüzü söylememiz maalesef mümkün değil. Bunu kendi gayretimizle yaygınlaştırmamız lazım. Şu ana kadar KADES'e 16 binden fazla ihbar geldi, bunların yarısı gerçek ihbar. Kim bilir kaç cinayeti önledik. Yaygınlaştırdığımız ölçüde netice alıyoruz.”

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesi'ndeki "Sosyal Hizmetler ve Sağlık Dairesi Başkanlığı Konferans Salonu’na, 15 Temmuz'da şehit düşen Şehit Özel Harekat Komiser Yardımcısı Demet Sezen'in adının verildiğini sözlerine ekledi.

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını, muhabbetlerini, başarı dileklerini ileten İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “Allah hepimizin yardımcısı olsun, Allah ayağınıza taş değdirmesin, Allah sizi muhafaza etsin, Allah korusun.” diyerek iyi dileklerini iletti.

“HER DAİM DİNAMİK, ATAK, HIZLI, PLANLI VE ELBETTE YENİLİKÇİ OLMAMIZ GEREKTİĞİNİN BİLİNCİNDEYİZ. ”

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Aktaş ise burada yaptığı konuşmada, “Bulunduğumuz coğrafya ve içinde bulunduğumuz yüzyıl itibarıyla yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu nedenle teşkilat olarak,  her daim dinamik, atak, hızlı, planlı ve elbette yenilikçi olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Canı ve malı bize emanet her vatandaşımızın evinde, işyerinde, sokağında güvende olması ve başını yastığa huzurla koyması için 24 saat görevimizin başındayız. Devlet ve milletimizin emrinde, kutsal değerlerimizi koruma ülküsü ve ilelebet payidar kalma hedefiyle 174 yıldır güven ve huzurun teminatıyız.” dedi. 

Son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin kararlılıkla sürdüreceğini belirten Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, şunları kaydetti:

“Hiç şüphesiz ki birinci önceliğimiz terörle mücadeledir. Son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdürecek ve Allah’ın izniyle milletimizi bu beladan kurtaracağız. Hizmet bayrağını aynı vazife aşkı ve inancıyla elden ele yükseltirken şer odakları ve ihanet şebekelerini bu topraklardan söküp atacağız. Terör örgütleri ile mücadelemizdeki başarının temel etkeni, hiç şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere güveninin timsali olarak vermiş olduğu destektir. Sayın İçişleri Bakanımız bizzat, yürütülen operasyonları takip etmekte, birimlerimizi yönlendirerek, çoğu kez alanda bulunarak mücadelemizin etkinliğini arttırmakta, personelimizi daha da yüreklendirmektedir.”

“SUÇLUDAN DELİLE” DEĞİL “DELİLDEN SUÇLUYA”

Hırsızlık suçları ile etkin mücadelenin sağlanmış olduğuna değinen Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, “Halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması noktasında da yapılan önleyici ve suç sonrası çalışmalar sonucunda özellikle hırsızlık suçları ile etkin mücadele sağlanmış, suçlular yakalanarak adalete teslim edilmiştir. Halkımızın can ve mal güvenliğine karşı mücadelemizde “Suçludan Delile” değil “Delilden Suçluya” ilkesi ile hareket ederek olay yerinden ve görgü tanıklarından elde edilen delil ve belgelerden yola çıkarak suçlar aydınlatılmaya başlanmıştır. Bu yöntem ile de kanun uygulayıcı olarak halkımızın Türk Polis Teşkilatı’na olan güveni ve desteği artmıştır.” dedi.

Ayrıca organize suç ve suç örgütlerine yönelik yapılan planlı operasyonlarda da çok sayıda suç örgütü yapılanmasının çökertildiğini, üyeleri yakalandığını, çok miktarda silah, mühimmat ve yasak madde ele geçirildiğini belirten Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yine bir insanlık suçu olan uyuşturucu kaçakçılığıyla, başta ülkemizin çocuk ve gençleri olmak üzere tüm dünya çocuklarını ve gençlerini bu illetten korumak adına, diğer ülkelere de örnek olacak çalışmalara imza atarak, uyuşturucu ile mücadelede lider ülke konumuna geldik.

Artan nüfus sayısı ile birlikte personel politikamızı yeniden gözden geçirerek malum kalkışma sonrası azalan personel sayımızı 320 binlere getirdik. Bekçilik müessesini yeniden sokaklara taşıyarak halkımızın “bekçi amca” özlemini giderdik. Kısa bir süre sonra mezun olacak 3000 kadın polisimizle “Güven Masası” uygulamasına geçilerek halkımıza daha güvenle, çekinmeden ve rahatlıkla polis merkezlerimizden hizmet alması sağlanacak.”

“TRAFİK KAZALARINDA, KAZALARA BAĞLI CAN KAYBI VE YARALANMALARDA DA ÇOK CİDDİ İYİLEŞMELER ELDE ETTİK.”

Karayollarında alınan tedbirler ile birlikte trafik bilincini yükseltmeye yönelik projelerin yanında, yapılan sıkı denetimler sayesinde meydana gelen trafik kazalarında, kazalara bağlı can kaybı ve yaralanmalarda da çok ciddi iyileşmeler elde edildiği vurgulayan Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş,

“Önümüzdeki süreçte de suçun oluşmaması için önleyici tedbirleri alma,  toplum güvenliğini sağlama, fiziksel kapasitemizi geliştirerek hizmet kalitesini artırma ve tabi ki terörle topyekûn mücadele ederek bekamızı koruma hedefi ve gayretinde olacağız. Dünyanın en önde gelen polis teşkilatları arasında yer almanın onuru ve gururuyla donanım ve kapasite olarak güçlü yapımız ile büyük ve güçlü Türkiye için yeni başarılara imza atma azim ve kararlılığındayız. Dün olduğu gibi gelecekte de bu hedeflere daha hızlı ulaşma hedefinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum