-

AHİLER KALKINMA AJANSI 2019 YILI İLK TOPLANTISI KIRIKKALE'DE YAPILDI

Ahiler Kalkınma Ajansı’nın 2019 yılı ilk Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 24 Ocak 2019 Perşembe günü Kırıkkale Valiliği Makam Toplantı Salonu’nda yapıldı.

AHİLER KALKINMA AJANSI 2019 YILI İLK TOPLANTISI KIRIKKALE'DE YAPILDI
24 Ocak 2019 - 14:00
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Değerli Basın Mensupları, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Ocak Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’na hoş geldiniz. Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.

 

Geçtiğimiz ay içerisinde öne çıkan çalışmalardan biri; Fizibilite Desteği kapsamında başvurusu yapılan projelerin ön incelemesi ile mali ve teknik değerlendirme sürecinin tamamlanış olmasıdır.

 

Ayrıca, “Program Sonrası Değerlendirme ve Etki Analizi Çalışmaları” kapsamında, 2010, 2011, 2012 ve 2014 yıllarında yürütülen Mali Destek Programlarının etkilerini ölçmek amacıyla etki analizi çalışmalarına devam edilmiştir.

 

Geçtiğimiz dönemde AHİKA eğitim ve seminer çalışmaları devam etmiştir. Bu çalışmalar arasında; “Bölge üniversitelerinde “Marka Semineri”, “Mentör Yetiştirme Programı kapsamında belirlenen 23 mentöre yönelik “Mentör Yetiştirme Eğitimi”, “KOBİ’lere yönelik Hedging (riskten korunma) Kavramı” eğitimleri” gerçekleştirilmiştir. Bu eğitimlere ek olarak “Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde e-ticaret, diksiyon ve sahnede etkili konuşma ile maliyet muhasebesi eğitimleri”, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencileri ile akademisyenlerine yönelik Proje Planlama ve Hazırlama Eğitimleri verilmiştir. Ayrıca “Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliğinde Devlet Destekleri ve Finansa Erişim Semineri” düzenlenmiştir.

 

Bu dönemde Ahiler Kalkınma Ajansı fuar ve kongre çalışmalarına da devam etmiştir. Ajansımız 7–8 Aralık 2018 tarihlerinde 12. Travel Turkey Turizm ve Fuar Kongresi’ne katılmış,  31 Ocak – 3 Şubat 2019 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan 23. EMITT fuarına katılım ile ilgili hazırlık çalışmalarını ise sürdürmüştür. Ayrıca Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen Kariyer ve İstihdam Fuarı’na ve Niğde İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Niğde 3. Kariyer ve İstihdam Buluşmalarına destek verilmiş ve katılım sağlanmıştır. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliğinde ise Niğde Bilgi Festivali (BİLFEST) düzenlenmiştir.

 

AHİKA Bölge’nin etkin tanıtımına yönelik çalışmalarına da yenilerini eklemiştir. Bu kapsamda 4–6 Aralık 2018 tarihlerinde Litvanya’nın önde gelen Seyahat Yazarlarından Ausrine Semine ile basın gezisi (press-trip) gerçekleştirilmiş, 20 – 21 Aralık tarihlerinde Türk Hava Yolları Nevşehir Müdürlüğü ve turizm sektör paydaşları ile iş birliğinde Rusya’nın çeşitli bölgelerinden 5 kişilik medya grubu Bölgemizde ağırlanmıştır.

 

Öte yandan geçtiğimiz dönemde Kırıkkale’nin turizmden aldığı payın artırılabilmesi için stratejiler belirlenmesine yönelik Kırıkkale Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile işbirliğinde Turizm Çalıştayı düzenlenmiş ve Niğde Valiliği koordinasyonunda yürütülmekte olan Marka Kent Niğde Projesi kapsamında İstanbul ve Ankara’da düzenlenen Arama Konferanslarına destek verilerek katılım sağlanmıştır.

 

Bu dönem faaliyetlerinden biri de 14 Ocak 2019 tarihinde Ajans Merkezinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı, ilgili, ilişkili kurumların bir araya geldiği Koordinasyon Toplantısı olmuştur.

 

Bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında ise; “2019 Yılı Mali Destek Programı Konusunun Görüşülmesi”, “Fizibilite Desteği Kapsamında Gerçekleştirilen Proje Başvurularının Değerlendirilmesi” ve “Ajansımızın İnsan Kaynakları Politikasına İlişkin Raporun Yönetim Kurulumuza sunulması” yer almaktadır.

 

Toplantı diğer konuların görüşmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum