-

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI ALTINSOY 'ÜLKE MENFAATİ HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT konusunda net konuştuğunu belirten AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, birçok ülkenin hepsinin bu sistemle battığını bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Milletin zararına olan hiç bir şeye asla izin vermeyeceğini vurguladı.

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI ALTINSOY 'ÜLKE MENFAATİ HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR'
18 Kasım 2019 - 10:01
Türkiye’de gelişimin ve değişimin önünü tıkayan birçok sistem gibi sosyal güvenlik sisteminin de AK Parti döneminde yeniden inşa edildiğini ifade eden İl Başkanı Altınsoy, “Geçmişte işçi, memur, esnaf için ayrı verilen hizmetleri tek çatı altında birleştirdik.Emekli maaşlarının dört kata varan oranlarda artırdık. Hiçbir emekli maaşının 1000 liranın altında kalmamasını sağladık. Bayramlarda 1000’er lira ikramiye vermeye başladık.Tasarruf Teşvik Fonu ve Konut Edindirme Yardımı kesintilerini hak sahiplerine ödeyerek devletin milletine borçlu kalmasının önüne geçtik.Ülkemizde genel sağlık sigortası şemsiyesi dışında kimseyi bırakmayacak bir sistem kurduk. Bu sistemde herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunuyoruz. Artık vatandaşlarımız istedikleri hastaneden sağlık hizmeti alabilmekte, istedikleri eczaneden ilaçlarını temin edebilmektedir.Eylül oranı ile birlikte işsizlik oranının yeniden düşmeye başlamasının bekliyoruz. İnsanlarımıza sadece iş değil, aynı zamanda yüksek bir hayat standardı da sağlamayı amaçlıyoruz. Hedefimiz çalışan herkesin kayıt altında olmasının sağlamaktır.”

 

AK Parti ile Türkiye’nin,her alanda olduğu gibi ekonomik alanda da güçlendiğini kaydeden Başkan Altınsoy, “Mayıs 2013’te,IMF’ye olan 23.5 milyar dolar borcumuzu sıfırladık, artık Türkiye olarak IMF ile işimiz yok. Kendi ayakları üzerinde duran bir ülke konumundayız. Bilindiği üzere faiz, maalesef yüzde 40’a doğru gitmişti, Merkez Bankası Başkanı’nı değişmesiyle birlikte, şu anda yüzde 13.5’e kadar indi, daha da inecek. 2020’deenflasyonun tek haneli rakama ineceğini de göreceğiz.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak tartışmalara son noktayı koyduğunu aktaran İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “İskandinav ülkelerinin çoğu bundan battı. Maliyeti ne olursan olsun AK Parti olarak bu yanlışa imza atmayız.Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler ise sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor.SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Ancak AK Parti olarak buna izin vermeyeceğiz.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum