-

AK PARTİ İL BAŞKANI ALTINSOY, "KOSGEB ÖDEMELERİ 3 AY ERTELENDİ"

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı yeni tedbirle; KOSGEB’in Kredi Destek Programından faydalanan işletmelerin Nisan, Mayıs ve Haziran taksitleri 3 ay ertelendi.”

AK PARTİ İL BAŞKANI ALTINSOY, "KOSGEB ÖDEMELERİ 3 AY ERTELENDİ"
14 Nisan 2020 - 10:14
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan KOSGEB’in kredi destek programına ilişkin açıklamalarda bulunan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, vergi, sigorta ve kredi geri ödemelerine sağlanan kolaylıklara bir yenisinin daha eklendiğini ve KOBİ’lere, banka kredi ödemelerine erteleme imkanı sağlandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan düzenleme ile Kovid-19 salgınının etkilerinin azaltılması için reel sektöre destek olmak amacıyla KOSGEB tarafından uygulanan kredi destek programlarından faydalanan işletmelere getirilen kolaylıklara değinen Başkan Altınsoy, “Bankalara kredi ödemeleri devam eden işletmelerin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki kredi taksitlerinde 3 ay ertelemeye gidildi. KOSGEB’in kredi destek programları kapsamında bankalardan kredi kullanan 136 bin 255 işletmemiz bulunuyor. Bu işletmelerin söz konusu aylara tekabül eden borçları yaklaşık 713 milyon lira tutuyor. Erteleme karşılığında işletmeler herhangi bir masraf ödemeyecek. Ertelemeden kaynaklanan finansman maliyetini de KOSGEB karşılayacak. 136 bin 255 işletmemize hayırlı olsun” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum