-

AKSARAY BARO BAŞKANI TOPRAK ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Baro Başkanı Av. Ramazan Erhan TOPRAK başkanlığında, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri ile Baro avukatları, eş ve çocuklarıyla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdiler.

AKSARAY BARO BAŞKANI TOPRAK ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI
20 Nisan 2019 - 17:53
Aksaray Baro Başkanlığından konuya ilişkin verilen bilgide; " Av. Ramazan Erhan TOPRAK başkanlığında, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri ile Baro avukatları, eş ve çocuklarıyla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde Anıtkabir ziyareti gerçekleştirilmiştir.

 

Müze gezisinde; Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan panorama alanları gezilmiş, ülkemize, milletimize emeği geçen büyük şahsiyetlerin yapmış olduğu hizmetler anlatılmış, tarihi ve kültür değeri çok yüksek eserler tanıtılış ve Ata’mıza ait kişisel eşyaların sergilendiği alanlar gezilmiştir. 

Baro Başkanı Av. Ramazan Erhan TOPRAK başkanlığında, Baro avukatları tarafından Anıtkabirde Atatürk mozolesine çelenk sunma töreni gerçekleştirilmiştir.  

Anıtkabir tören alanında toplanan avukatlarımız Atatürk mozolesine çelenk koyduktan sonra Baro Başkanımız Av. Ramazan Erhan TOPRAK, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

 

Baro Başkanımız Av. Ramazan Erhan TOPRAK; Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı: 

Cumhuriyetimizin Kurucusu 

Büyük Atatürk;

Emperyalizme karşı başlatmış olduğumuz mücadelede Cumhuriyet Devrimlerinin ve Ulusal Egemenliğin başlangıç noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99. kuruluş yıldönümüne, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na günler kala, çocuklarımızla birlikte huzurunuzda olmanın gururunu yaşıyoruz. Bilmenizi isteriz ki ilke ve devrimlerinizin ışığıyla aydınlanan, hakkı ve adaleti kendisine parola edinmiş olan çocuklarımız cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük teminatıdır.

 

Geçmişte olduğu gibi bugün de istiklâlimizi, cumhuriyetimizi ve ulusal egemenliğimizi tehdit eden unsurlar ziyadesiyle karşımızda durmaktadır. Ancak bu tehditler karşısında, demokrasimizin vazgeçilmezi olan avukatların, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunması için her zaman hazır olduğunun bilinmesini isteriz.

 

Ulu Önderimiz;

İçinden geçmekte olduğumuz bu çok zor günlerde, sizin Zübeyde validemizin mezarı başında etmiş olduğunuz vicdan yemininizi şimdi ben de sizin önünüzde tekrar etmek istiyorum. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabri önünde ve Allah’ın huzurunda yemin ediyorum, bu kadar kan dökerek milletin kazandığı ve elde tuttuğu hâkimiyetin korunması ve savunması için gerekirse Atamın yanına gitmekte asla kararsız davranmayacağım. Milli hâkimiyet uğurunda canımı vermek, benim için vicdan ve namus borcu olsun.” Huzurunuzda saygı ile eğiliyorum.

 

                                                                         Aksaray Barosu Başkanı

                                                                          Av. R. Erhan TOPRAK

YORUMLAR

  • 0 Yorum