-

AKSARAY'DA 1. GURBETÇİ FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Aksaray Belediyesinin ev sahipliği Aksaray’da ilk kez ‘Aksaray 1. Gurbetçi Festivali’ düzenlendi. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yurt dışında yaşayan ve yıllık izinlerini memleketleri Aksaray’a gelen hemşerilerine seslendi; “Bu şehir ve ülke hepimizin. Şehrimiz sizlerle bir bütün” diye konuştu.

AKSARAY'DA 1. GURBETÇİ FESTİVALİ DÜZENLENDİ
18 Ağustos 2018 - 09:11
Kılıçarslan Parkı içinde Kır Düğün alanında gerçekleşen “Aksaray 1. Gurbetçi Festivali”e Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Kılıç, MHP Aksaray İl Başkanı Mustafa Çölkesen, ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, İl Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar Almanya Aksaraylılar Derneği Başkanı Rasim Çetin, sivil toplum örgüt temsilcileri, yurt dışında kurulan Aksaraylılar derneklerinin temsilcileri,  Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Aksaraylılar katıldı.

 

Başkan Yazgı ile eşi Hasibe Yazgı, program öncesinde festivale katılan gurbetçileri masalarında ziyaret etti. Hasbihal edip hal hatır sordu.

 

Belediye olarak ilk kez böyle bir organizasyon düzenlediklerini açıklayan Başkan Yazgı, “Bu şehir de biz yalnız yaşamıyoruz” dedi ve Aksaraylıların yurt dışında yaşayan her bir bireyi ile bir bütün olduğunu ifade etti.

 

Daha önce yurt dışını ziyaretlerinde Aksaraylı Dernekleriyle buluşarak belediye projelerini anlatma fırsatı yakaladığını da sözlerine ekleyen Başkan Yazgı, “Yurt dışı ziyaretimizde sizlerin yaşadığı şehirlere geldik. Birçoğunuzu ziyaret edip hasret gidermiştik. Şimdi izin için şehrimize geldiniz. Akrabalarınız ziyaret ettiniz. Bizlerde sizleri tekrar buluşmak için bu festivali yapmaya karar verdik. Davetimize gelen tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.

 

Yurt dışında yaşayan Aksaraylılarla gurur duyduğunu ifade den Bakan Yazgı, “Sizlerle gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız. Burası sizin memleketiniz. Burası sizin ailelerinizin, akrabalarınızın ve bizlerin yaşadığı şehir.

 

Biz de burada görev aldığımız süre 4,5 - 5 seneye tamamlamak üzereyiz. Bu süre zarfı içerisinde de Aksaray’ımızı güzelleştirmek, marka şehir yapmak, her geldiğinizde değişen bir Aksaray sizlere sunmak için çalışıyoruz. Ve çabalıyoruz. Tabii bunu tek başımıza yapmıyoruz kimlere yapıyoruz.

 

Allah’a hamdolsun verdiğimiz birçok sözü yerine getiriyoruz. Sizler, her geldiğiniz farklı bir Aksaray bulduğunuzu söylüyorsunuz. Gerçekten şehrimizi güzelleşmesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Şehrimiz sürekli büyüyor, gelişiyor, ilerliyor. Şu anda diyorum ki Büyükşehir olma yolunda adım adım ilerliyoruz. Her yaptığımız çalışma Büyükşehir olma yolunda ilerliyoruz. Şimdi alt geçidimiz, Piri Mehmet Paşa Çarşımız, siloların yerine yapacağımız Selçuklu projesi içinde yapacağımız kütüphane ile yepyeni bir çehre kazandıracağız. Selime Sultan Kadın Aktive Merkezimiz çok güzel oldu. Yeni yollar, yeni kavşak ve yeni şehir düzenlemesi yaptık. Emekli dinlenme evi, kapalı semt pazarları, gençlik parkı ile Gençlik Merkezi gibi sayamayacağım birçok projeyi ile şehrimize kazandırdık. Komşu illerimiz bizi örnek almaya başladılar” ifadelerini kullandı.

 

Adıyaman’da yaşanan çatışmada 4 askerimizin şehit olmasını üzüntü ile karşıladığını ifade eden Başkan Yazgı “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar sayesinde biz rahatça yaşıyoruz. 15 Temmuz darbeye karşı çıkan milletimiz sayesinde buradayız. Sizler buraya geldiğiniz zaman bizler seviniyoruz. Akrabalarınız mutlu oluyor. Çünkü bir biriz. Birlik ve beraberliğimiz her noktada gösterirsek ne 15 Temmuz, ne de ekonomi baskısı bizi yıkamaz. Yeter ki gönlümüz bir olsun, davamız için, vatanımız için, ezanımız için ve bayrak için birliğimizin devamını diliyorum” dedi.  

 

Yurt dışında yaşayan Aksaraylılar adına konuşan Almanya Aksaraylılar Derneği Başkanı Rasim Çetin, böylesine büyük ve önemli organizasyonda bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu açıkladı. Aksaraylılar olarak yurt dışında örgütlemeyi sürdürdüklerini belirten Dernek Başkanı Rasim Çetin, Aksaray Belediyesinin kendilerine sahip çıkmasına çok sevindiklerini açıkladı ve “Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve yurt dışında ziyaretimize gelerek bizlere sahip çıkan Belediye Bakanımız Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ederim” dedi.      

 

Gecenin sonunda yurt dışında Aksaraylıların kurduğu dernekte yöneticilerine teşekkür plaketi verildi. Katılımcılar hep birlikte festival pastasını keserken gece sinema filmi ile son buldu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum