-

AKSARAY'DA 200 KİSİLIK MEGİP PROTOKOLÜ İMZALANDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde iş gücünün yetiştirilmesi için kamu özel sektör iş birlikteliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerin bir arada yer aldığı MEGİP mesleki eğitim ve beceri geliştirme İşbirliği Protokolü imzalandı.

AKSARAY'DA 200 KİSİLIK MEGİP PROTOKOLÜ İMZALANDI
16 Ağustos 2018 - 09:20
Protokolün taraftarı olan Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Aksaray Ticaret Sanayi Odası ve Aksaray Ticaret Borsası tarafından 200 kişilik MEGİP kapsamında istihdam garantili kurs Protokolü imzalandı.

Ayrıca programda İŞKUR ve SGK teşvikleri ile devlet teşvikleri hakkında bilgiler verildi.

 

MEGİP,NİTELİKLİ ELEMAN İHTIYACINI KARSILAYACAK.

 

            Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ konuşmasında mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programlarını kombine eden yeni bir sistem hayata geçiyor. MEGİP projesi kapsamında kısa modülde 3,5 ay, uzun modülde yedi buçuk ay maaş ve sigorta desteği İŞKUR tarafından karşılanacaktır.Temrin giderlerinin %10, eğitici giderlerinin tamamı ve yine tehlikeli ve çok tehlikeli meslek dallarında istihdam edilen MEGİP kapsamında istihdam garantili kurslara dahil olanların yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceğiz. Sınavlarda başarılı olan kursiyerlerin belge masrafı ile brüt asgari ücretin yarısını geçmemek üzere sınav ve belge ücreti fondan karşılanacaktır. Kursiyerlere günlük 61.65 TL İŞKUR tarafından ödenecektir.Gayet pratik olan, teorik ve uygulamalı eğitimlerin verileceği bu teşvikler sayesinde temininde güçlük çekilen meslekler başta olmak üzere işgücü piyasasının ara eleman ihtiyacı giderilecektir. 

            Bilhassa ülkemize yönelik ekonomik saldırılarında olduğu bir dönemde ilimizde 200 kişilik istihdam garantili kursların protokol imza törenini gerçekleştiriyor olması istihdamın, üretimin, ihracatın, ilimizde hiçbir şeye aldırış etmeden devam ettiğini göstermektedir.Bu tablo memnuniyet vericidir. İşverenlerimizin istihdam garantili kurslarımıza yoğun ilgisi söz konusudur. MEGİP kapsamında firmaların çalıştırdığı personel sayısının %50 oranında istihdam desteği sözkonusudur. Temennimiz organize sanayi bölgesinde faaliyet yürüten tüm firmalarımızın MEGİP, işbaşı eğitim programı ,istihdam garantili meslek edindirme kursu, ilave istihdam destekleri,kreş desteği, işbaşı eğitim programı sonrası prim teşviki, engelli ve eski hükümlülere hibe desteği, engelli çalıştırma teşviki, işsizlik ödeneği çalıştıranlara verilen teşvik ve 6111 sayılı genç ve kadın istihdamı teşviklerinden faydalandırmaktır.

            2023 hedefleri için genç dinamik nüfus ülkenin en büyük kaynağıdır. Bu kaynağın iyi değerlendirilmesi büyük önem arz etmektedir.

            Üreterek büyüyen istihdam oluşturan ihracatı arttıran bir il olma yolunda özel sektörün güçlü ve rekabetçi olması önem arz etmektedir.

            Sanayi 4.0 devrimi için geçiş sürecinde Kalkınma stratejisinin özüne daha donanımlı daha yenilikçi ve girişimci,bunu yüksek katma değere dönüştüren,insan kaynağı ve işletmeler oluşturmaktadır.Bu itibarla MEGİP projesi ile temininde güçlük çekilen mesleklerin, işverenimizin ara eleman ihtiyacını karşılaması hedeflenmektedir.

            Bu doğrultuda büyük firmalarımız da ciddi bir iş birlikteliği geliştirerek İŞKUR, Ticaret Sanayi Odası,Ticaret Borsasının oluşturduğu kurula daha fazla proje bekliyoruz. İş dünyamızın ihtiyaç duyduğu meslek ve alanlarda nitelikli eleman yetiştirilmesi iş birliktelikleri sayesinde olacaktır. 2018 yılı içerisinde istihdam garantili meslek edindirme kursları ve işbaşı eğitim programları ile 1000 kişiye farklı sektörlerde eğitimler verilerek işgücünün ara eleman ihtiyacı karşılanmış olup bugün MEGİP kapsamında gerçekleşecek olan 200 kişilik istihdam ile toplam 1200 kişilik istihdam garantili kurs ilimizde gerçekleşmiş olacaktır.Bu kurslar sayesinde gençlerimiz bir taraftan meslek öğrenirken Diğer taraftan cep harçlığı, iş kazası ve meslek hastalığı Genel Sağlık Sigortaları karşılanmış olacaktır.

 

 

 

AKSARAY BAŞARILI ILK 5 İL ARASINDA

 

            Aksaray ilimiz dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli, kadın,genç ve üniversite mezunu olan vatandaşlarımızın istihdamında Türkiye'de başarılı ilk beş il arasında yer almaktadır ve yine kırılgan gruplar arasında yer alan engelli ve eski hükümlü hibe desteği projelerinde Türkiye birincisidir. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlatılan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra ZÜMRÜT SELÇUK hanımefendinin öncülüğünde yürütülen Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında yıl sonu itibariyle 2017 yılında olduğu gibi 2018 yılında da istihdamda hedeflerimizi yakalayacağız.Geçtiğimiz yıl ilave istihdam kapsamında 11.553 istihdam hedefi ile hedeflerimizin 2 katına ulaştık.Tüm rakamlar göstermektedir ki 2013 yılından itibaren ülkemize yönelik sistematik bir şekilde yürütülen ekonomik saldırılara rağmen yatırım devam ediyor,üretim devam ediyor,istihdam devam ediyor,ihracat devam ediyor.

            Bir kez daha devlet başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ınçağrısına kulak vererek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sorumluluğu ile davranarak ekonomik saldırıya karşı %100 yerli ve milli pozisyon alan tüm işverenlerimizin ayrıca teşekkür ediyoruz.

            Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren AkübraTekstil ,Atuğba tekstil ,Akmoda konfeksiyon,Avuçtekin Tekstil,Ihlara termal otel ve diğer işletmelerle toplam 200 kişilik istihdam garantili kurs protokolü imzalandı.

            Programa Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt GÖKTAŞ,Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal AKGÜN,Ticaret Borsası Başkan vekili Naci DUMAN, Organize Sanayi Müdürü Ayhan ERMİŞ,MÜSİAD Başkanı Yardımcısı İsmail BİÇEN, ASKON İl Başkanı Hasan DAĞ ile organize sanayi bölgesinde faaliyet yürüten işletmeler, işveren ve işveren yetkileri katıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum