-

AKSARAY'DA 2017 RAMAZAN AYI ÖNCESİ İŞLETMELERDE GIDA DENETİMLERİ YAPILIYOR

Ramazan öncesi market, fırın, restoran ve pastane gibi işletmelerde gıda kontrolleri yapıldı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ekipleri Ramazan boyunca denetim faaliyetlerini sürdürecek.

AKSARAY'DA 2017 RAMAZAN AYI ÖNCESİ İŞLETMELERDE GIDA DENETİMLERİ YAPILIYOR
26 Mayıs 2017 - 10:23
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Ramazan öncesi market, fırın, restoran ve pastane gibi işletmelerde gıda denetimi yaptı.  İlk olarak bir pasta imalatı,  unlu mamuller ve süt ürünleri reyonlarını denetledi. Ekipler, ürünlerin son kullanma tarihlerini, etiketlerini, ambalajlarını, ürünlerin vatandaş için sağlıklı olup olmadığını kontrol etti. Daha sonra bir süt ürünleri işletmesinde incelemede bulunan ekipler, burada da hijyen koşulları, soğutucular ve personelin temizliğine baktı. Fırında da denetim yapan ekipler, gramaj ve hijyen kontrolü gerçekleştirdi. Ramazan ayında da çalışmaların artarak devam edeceği belirtildi.

Aksaray'daki yaklaşık 3 bin gıda işletmesi, İl Müdürlüğümüz gıda denetim personeli tarafından sürekli denetim altında tutulacak. Amacımız, Aksaraylılara daha sağlıklı, kaliteli ve güvenilir gıda sağlanması. Bu yıl yaklaşık binbeşyüze yakın gıda işletmesinde denetim gerçekleştirildi. Bu denetimlerde 52 işletmenin uygunsuz ürün sattığı tespit edildi ve yaklaşık 347 bin liralık ceza kesildi. Vatandaşların Ramazan'da daha fazla tükettiği unlu mamuller ve tatlı ürün gruplarında denetimlerimiz yoğun olacak. 

Alo 174 Gıda Hattı'na yapılan ihbar ve şikayetlerin derhal işleme alınmakta olup, bahse konu işletmelerin denetlenerek sonucu şikayetçiye bildirilmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum