-

AKSARAY'DA 537 KİŞİ ALINACAK GEÇİCİ İŞE 1 GÜNDE 1100 KİŞİ BAŞVURDU

Aksaray'da Milli eğitime bağlı okullarda Geçici temizlik işçisi alımında adeta izliham yaşandı. İş kur aracılığı ile başvuruları yapılan işe İlk gün yoğun ilgi gerçekleşti...

AKSARAY'DA 537 KİŞİ ALINACAK GEÇİCİ İŞE 1 GÜNDE 1100 KİŞİ BAŞVURDU
16 Eylül 2019 - 19:14
Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde 537 kişi 7 Ekim 2019 tarihinde iş başı gerçekleştirecek Müracaatlar 16 Eylül 2019 ile 20 Eylül 2019 tarihleri arasında şahsen İŞKUR´a müracaat edilmesi veya www.iskur.gov.tr adresinden gerçekleşecektir.

İlk gün Toplum Yararına Programı kapsamında yoğun ilgi gerçekleşti. Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bu doğrultuda hava muhalefeti nedeniyle gerekli tedbirleri alarak İŞKUR binası önünde çadırlar ile Öğretmen Evi düğün salonunu tahsis ederek vatandaşların daha konforlu bir şekilde müracaat etmelerini sağladı.

Sabahın erken saatlerinde yoğun kalabalığın olduğu 537 kisilik TYP işçi alımı basvurusuna ilk günde 1100 kişi başvuru yaptı.Cuma günü sona erecek olan başvurularda,başvuru  sayının 4 binin üzerinde olması öngörülüyor.

Cuma günü sona erecek Toplum Yararına Programı müracaatları %100 noter kurası ile değerlendirilecektir.

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında daha güvenli okullar için 147 güvenlik personeli alınacaktır. İŞKUR gerek okulların güvenliği gerekse temizliği ile çevre bakım ve onarımı kapsamında yeni eğitim ve öğretim döneminde 537 kişilik TYP alımı için bu yıl yeni bir düzenleme ile daha fazla sosyal yardımlaşma ve dayanışma faydalanıcının ve düşük geliri olan vatandaşlarımızın istifade etmesi için net asgari ücretin 1,5 katına kadar geliri olan vatandaşlarımız bu programdan yararlanacaktır.

Net asgari ücretin 1,5 katını geçen gelire sahip vatandaşlarımız programa müracaat edemeyeceklerdir. 35 Yaş üstü erkekler, kadınlar, engelliler, eski hükümler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar öncelikli olup bunlar arasında öncelik sırası bulunmamaktadır.

Aksaray İl genelinde ilçe ve belde okullarında çalışacak 537 kişilik personel alımı için son müracaat tarihi 20 Eylül 2019 Cuma günüdür.

Haber:Savaş Yılmaz

YORUMLAR

  • 0 Yorum