-

AKSARAY'DA 7.ÇOBANLAR YARIŞIYOR BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

"7.Çobanlar Yarışıyor" bilgi yarışması düzenlendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen bilgi yarışmasında, 1’i bayan 8 yarışmacı tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile çobanlık meslekleriyle ilgili soruları doğu cevaplamak için yarıştı.

AKSARAY'DA 7.ÇOBANLAR YARIŞIYOR BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ
22 Mart 2019 - 09:35
Valimiz Ali Mantı yaptığı konuşmasında Türkiye de tek olan bu yarışmanın geleneksel hale gelerek devam etmesinin önemli olduğunu söyledi.  Aksaray’ın  tarım ve hayvancılık potansiyeli iyi olan Türkiye de bu alanda yeri olan bir kent olduğunu ifade eden Vali Ali Mantı bu tür yarışmaların tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizin teşvik edilmesi noktasında da önem taşıdığını söyledi. 

Konuşmaların ardından, çobanlara meslekleriyle ilgili 15 soru soruldu. Yarışmada sorulara doğru yanıtlar vererek birinci olan Mustafa Uzun’a 5 bin, ikinci Yasin Üçkulak’a 3 bin, üçüncü Ali Sıltav’a ise 2 bin lira ödül verildi. Ayrıca diğer 5 yarışmacıya da çeyrek altın hediye edildi.

Törene AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamu kurum müdürleri davetliler ile çiftçiler katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum