-

AKSARAY'DA ATA SPORU YAĞLI GÜREŞ GENÇ NESİLLERE TANITILACAK

Aksaray haberleri, Aksaray haber. Ata sporu güreşi tanıtmak ve gençleri bu spora teşvik etmek için büyük gayret gösteren eski güreşçi Mustafa Çalışkan beraberinde Aksaray Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. İbrahim Şahin, Beden Eğitim Öğretmeni Fatih Tatu Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti.

AKSARAY'DA ATA SPORU YAĞLI GÜREŞ GENÇ NESİLLERE TANITILACAK
11 Temmuz 2018 - 11:36
Ata sporu güreşi tanıtmak ve gençleri bu spora teşvik etmek için büyük gayret gösteren eski güreşçi Mustafa Çalışkan beraberinde Aksaray Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. İbrahim Şahin, Beden Eğitim Öğretmeni Fatih Tatu Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti.

Ziyarette kültür mirası milli yağlı pehlivan güreşlerini Aksaray ve bölgede tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarılması adına yapmak istedikleri organizasyon ile ilgili Vali Pekmez’e bilgi veren Aksaray Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şahin ve beraberindekiler Aksaray’dan birçok spor dalında olduğu gibi güreşte de burada yetişen sporcuları milli takıma kazandırdıklarını belirttiler.

Vali Aykut Pekmez misafirlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek sporun birey gelişimindeki önemini belirtti.

Aksaray’ın spor tesisleri bakımından iyi durumda olduğunu kaydeden Vali Pekmez; Güreş Eğitim Merkezi’nin de kentte bulunduğunu belirterek bu spor dalında da önemli sporcuların yetiştirildiğini bildirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum