-

AKSARAY'DA ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN 104'YILI ANISINA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Aksaray Dağcılık ve Doğa Sporları (ADASK) üyesi sporcular ve Aksaray Üniversitesi Doğa Sporları Kolu ASÜDOST ile birlikte , Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’yılı anısına doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

AKSARAY'DA ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN 104'YILI ANISINA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
18 Mart 2019 - 12:52
16-17 Mart 2019 tarihinde dondurucu soğuğa rağmen hem kamp hem de zorlu Ilısu Melendiz Çayı boyuncu Gelin Kayası Şelalesi, Dipsiz göl ve Sivrihisar Vadisinde zorlu parkurda yürüyüş gerçekleştirdiler.

Toplam 35 sporcunun katıldığı etkinlikte sporcular 16 kilometrelik parkuru 6 saatte tamamladı. Ilısu Köyünden  yürüyüşe başlayan sporcular Melendiz Çayı Boyunca Gelin Kayası Dipsiz ve Sivrihisar Vadisi istikametinden Kızıl Kilise yürüyüşü sonlandırdı.

Çok büyük bir kısmı zorluklarla dolu parkurda yer yer karlık ve vadi boyunca zaman zaman sporcuların zor anlar yaşadığı yürüyüşte  ağaçlıklardan geçme zorluğuna rağmen doğa  sporcuları soğuk hava nedeniyle doğada buz bağlayansarkıtlar ve ağaç yapraklarıyla eşsiz manzaranın bol bol fotoğrafını çektiler.

Çanakkale Deniz Zaferinin 104. Yılı anısınaÇanakkale şehitlerini anma vesilesiyle yapılan etkinliğin Aksaray Dağ Arama Kurtarma ve Doğa Sporları ADASK ekip temsilcisi Avni Gökçe (Aydede) rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Bu hafta Çanakkale Şehitleri için bizde Çanakkale’de  şehit düşen dedelerimizin anısına yürüyüş ve Kamp düzenledik. Onlara göre çok daha uygun şartlarda olmamıza rağmen parkurun zorluğu ve etkinliğin maneviyatında onları hatırladık ve andık, rahmet diledik. şanlı bayrağımızı dağlarımızda doğamızda dalgalandırmanın gururunu hep birlikte yaşadıklarını belirttiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum