-

AKSARAY'DA FÜZE FABRİKASI YAPILACAK MI?

İç Anadolu bölgesinde oluşturulacak fabrika için fizibilite çalışmaları yapılıyor. Milletvekili Cengiz Aydoğdu´nun girişimleriyle fabrikanın Aksaray´da yer alması için çalışma yaptığı açıklandı.

AKSARAY'DA FÜZE FABRİKASI YAPILACAK MI?
29 Temmuz 2019 - 14:27
Yayınlanan habere göre "İç Anadolu bölgesinde oluşturulacak fabrika için fizibilite çalışmaları yapılıyor.  Milletvekili Cengiz Aydoğdu´nun girişimleriyle fabrikanın Aksaray´da yer alması için çalışma yapılıyor. 3 Ağustos tarihinde Aksaray´a gelmesi beklenin Aselsan teknik heyeti ve yöneticilerinin fabrika alanı konusunda araştırmalar yapacağı öğrenildi. Teknik heyet söz konusu tarihte gelmezse, cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bizzat Aksaray´a gelerek müjdeyi vereceği bilgisine de ulaşıldı.

 

Tarımın yanında sanayileşmeyi de yakalayan Aksaray, savunma sanayi konusunda merkez olma yolunda yeni bir şansı elde etme arefesinde. Ak parti Aksaray milletvekili Cengiz Aydoğdu, füzelerin üretim yeri olarak Aksaray´da oluşması için girişimlerini sürdürüyor. Savunma sanayi konusunda Konya ve Aksaray üzerinde duruluyor. 2 Ağustos tarihinde Aselsan´dan bir heyet önce Konya´ya gidecek, ardından 3 Ağustos tarihinde ise Aksaray´a gelecek. Her iki ilden birine karar verilecek. Aksaray´ın ağırlıklı olarak gündeme geldiği savunma sanayi oluşumunda, şayet teknik heyet şehrimize gelmezse, cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bizzat şehre gelerek bu müjdeyi kendisinin vereceği yolunda bilgilere ulaşıldı. Ankara´da çeşitli temaslarını sürdüren milletvekili Cengiz Aydoğdu, savunma sanayi alanında ki dev yatırımı Aksaray´a kazandırmak için lobi faaliyetlerini hızlandırdı. Silahlı kuvvetlerin ihtiyacı olan füzelerin Aksaray´da seri üretiminin yapılmasının en doğru karar olacağı, zira füzelerin deneme yerlerinin Tuz gölü havzası olması nedeniyle üretimden sonraki zaman sorununu da ortadan kaldıracağı görüşünün ağırlıklı olarak değerlendirildiği bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum