-

AKSARAY DA GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Gaziler Günü Aksaray’da da kutlandı. Hükümet Meydanında düzenlenen törende Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ Atatürk Anıtına çelenk koydu.

AKSARAY DA GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI
20 Eylül 2014 - 09:45
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Vali Ataklı törende yaptığı konuşmasında, “Şehitlik ve gazilik milletimizin gönlündeki en ulvi makamlardır. Devletini ve milletini canında aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Ülkemizin bağımsızlığını huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için her türlü fedakârlığı ortaya koyan. Ve bu uğurda tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze alan gazilerimiz vatanseverliğin ve Kahramanlığın yaşayan abideleridir. Dedi.

Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ ise konuşmasında, 19 Eylül Gaziler Gününün 93. Yılını Kutladıklarını söyledi.

Her milletin kutsal saydığı değerler olduğunu, Türk milleteninde din, vatan, bayrak gibi çok önemli değerleri bulunduğunu belirten Dağ, ‘Bizim bu değerlerimiz aynı vatan toprağını paylaşan, insanları kardeş yapan değerlerdir.’dedi.

Konuşmaların ardından Gaziler Günü nedeniyle şiirler okundu. Törene katılan gaziler daha sonra Valilik Makamının ziyaret etti. Vali Ataklı, gazilere şükranlarını ileterek her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Aksaray belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Gaziler günü kutlamasına katılan Aksaraylı gazileri ziyaret ederek tek tek görüştü ve hasbıhal etti. 85 yaşındaki Hurşut Doğan adlı Kore Gazisi ile bir süre sohbet eden Başkan Yazgı “Sizler bizim için çok değerlisiniz” diyerek tüm gazilerin bu anlamlı gününü kutladı. 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum