-

AKSARAY'DA HASTALIKLARIN ERKEN TANISI İÇİN YENİ MALZEMELER GELİŞTİRİLİYOR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Algı’nın, alzheimer, parkinson ve kanser gibi hastalıkların erken teşhisini ve hastalıklı dokuların görüntülenmesini sağlayabilecek yeni malzemeler geliştirmek için yaptığı çalışmalara TÜBİTAK destek verecek.

AKSARAY'DA HASTALIKLARIN ERKEN TANISI İÇİN YENİ MALZEMELER GELİŞTİRİLİYOR
31 Temmuz 2018 - 13:04
Proje ile alzheimer, parkinson ve kanser gibi hastalıkların erken evrede kolayca tespit edilmesi hedefleniyor. Prof. Algı, gelişen teknolojiyle birlikte insanın yaşam kalitesi ve süresinin arttığını ifade ederek,“Yaşlanmayla birlikte alzheimer, parkinson gibi hastalıklara yakalanma oranı da yükseliyor. Kanser ise hemen her yaşta karşılaşılabilen önemli bir hastalık. İnsanoğlunun bu hastalıklarla zorlu savaşında erken tanı çok önemli. Erken tanı konulmadığı takdirde bu hastalıkların ölüme yol açabileceği herkes tarafından biliniyor. Biz de çalışma grubu olarak, bu hastalıklara neden olan biyokimyasallar üzerinde duruyoruz. Bu biyokimyasallar aracılığıyla hastalıklı dokuların mikroskop altında kolayca görüntülenmesini ve böylece hastalıkların erken teşhisini sağlayabilecek yeni malzemelerin geliştirilmesini hedefliyoruz” dedi. Prof. Fatih Algı ve araştırma grubunun hazırladığı “Çoklu Emisyon Yapabilen Moleküler Sistemler İçin Jenerik Bir Platform” başlıklı projeye, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme (1001) Programı kapsamında, TÜBİTAK tarafından finansal destek verileceği açıklandı.

 

Daha önce “Türkiye’nin En Başarılı Bin Bilim İnsanı” listesine giren Prof. Algı, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) Ödülünü de almıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum