-

AKSARAY'DA İSTASYONLARA KADIN ELİ DEĞDİ

Aksaray'da SHELL PETROL A.Ş. bayilik ağında bulunan istasyonlarından biri olan Dağıstan Petrol Turizm İnş.Nak.San. Limited Şirketi ve İŞKUR işbirliğiyle, Satış Danışmanı mesleğinde 1 bayan ilave istihdam teşvikiyle istihdam edilerek bir kadının daha iş hayatında yer alması sağlandı...

AKSARAY'DA İSTASYONLARA KADIN ELİ DEĞDİ
07 Şubat 2019 - 14:54
Kurumumuz tarafından sunulmakta olan istihdam hizmetlerinden, aktif işgücü hizmetleri kapsamındaki kurs ve programlardan, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden ve yürürlükte bulunan istihdam teşviklerinden SHELL-TURCAS PETROL A.Ş (STAŞ)’nin bayilik ağında bulunan istasyonların yararlanması ve bu sayede kadınlar öncelikli olmak üzere sektörde ihtiyaç duyulan nitelikte işgücünün temin edilerek istihdamın artırılması amacıyla İŞKUR ile STAŞ arasında işbirliği protokolü 05/03/2018 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir.

 

İŞKUR’DAN SHELL İSTASYONLARINA KADIN İSTİHDAMI İÇİN PROTOKOL

Yapılan değerlendirmeler sonucunda kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalarda söz konusu protokol kapsamında, Aksaray ilimizde SHELL PETROL A.Ş. bayilik ağında bulunan istasyonlarından biri olan Dağıstan Petrol Turizm İnş.Nak.San. Limited Şirketi işbirliğiyle, Satış Danışmanı mesleğinde 1 bayan  ilave istihdam teşvikiyle istihdam edilerek bir kadının daha iş hayatında yer alması sağlanmıştır.

                Aksaray kadın istihdamında geçtiğimiz yıla göre %73,25 lik artış ile Türkiye genelinde 4. olmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum