-

AKSARAY'DA KADIN GİRİŞİMCİLİĞİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ...

Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi Proje Kapsamında Dereceye Giren Kadın Girişimciler Ödüllerini Aldı...

AKSARAY'DA KADIN GİRİŞİMCİLİĞİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ...
29 Kasım 2018 - 16:55
Kadın girişimciliğin güçlendirilmesi programı kapsamında komisyon tarafından belirlenen projenin  il birincisi, ikincisi ve üçüncülükle derecelendirilen kadın girişimciler törenle para ödüllerini aldı.

Törene İl Müdürü Bülent Saklav, İl Müdür yardımcımız Yusuf Çiçek, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürümüz Mehmet Ercan , Kurum Proje sorumlusu Gökçe Bitirgen ve Proje kapsamında dereceye giren genç kadın girişimciler katıldı.

 

Törende konuşma yapan İl Müdürümüz ‘’ Bakanlığımın 2017 yılında uygulamaya koyduğu kadın girişimciler projesi kapsamında tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması için Bakanlığımız bu projeyi uygulamaya koymuştur. 75 Kadın girişimcimiz dereceye girmek için yarıştılar ancak, 3 kadın girişimcimiz dereceye girdi. Proje birincisi 3 Bin, Proje ikincisi 2.Bin, Proje üçüncüsü Bin TL ödül kazandılar. Proje Birincimiz Nevşehir Bölge ve Türkiye genelinde yarıştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği Tarım ve Hayvancılık ta 2023 hedefine ulaşabilmek inşallah hep birlikte çalışıp başaracağız, ayrıca genç kadın girişimcilerimize teşekkür ediyorum ve başarılı olacaklarına inanıyorum’’ Dedi.

Proje Birincisi ‘’Becerikli Sürüngenler’’ isimli proje ile Gülistan Yıldırım 3 Bin TL Ödül aldı.

Proje İkincisi ‘’ Kaz ve Renkli Yumurtalar Yetiştiriciliği’’ isimli proje ile Emine Katman 2 Bin TL Ödül aldı.

Proje Üçüncüsü ‘’ Yasemin’in Peynir Dünyası’’ Projesi ile Yasemin Tuğrul Bin Tl Ödül Aldı.

Tören Ödül dağıtımından sonra sona erdi.

Kamera ve Haber : Yaşar Dalkılıç

YORUMLAR

  • 0 Yorum