-

AKSARAY'DA MISIRA DOĞRUDAN EKİM MİBZERİNİN DENEMESİ YAPILDI

Bilindiği üzere Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarımsal üretimde kullanılmak üzere müdürlüğümüze İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi bütçesinden tahsis edilen 100 bin TL ödenek çerçevesinde alınan ve Aksaray Ziraat Odasına devri gerçekleştirilen ekim mibzerlerinden...

AKSARAY'DA MISIRA DOĞRUDAN EKİM MİBZERİNİN DENEMESİ YAPILDI
09 Temmuz 2019 - 10:25
Bilindiği üzere Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarımsal üretimde kullanılmak üzere müdürlüğümüze İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi bütçesinden tahsis edilen 100 bin TL ödenek çerçevesinde alınan ve Aksaray Ziraat Odasına devri gerçekleştirilen ekim mibzerlerinden biri olan mısıra doğrudan ekim mibzerinin denemesi İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Veysel Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak,  Bebek Köyü Muhtarı Sıtkı Doygun ve köyde ikamet eden çiftçilerimiz ile eşliğinde gerçekleştirildi.

Hububat ekili alana mısıra doğrudan ekim mibzeri ile mısır ekim denemesini yerinde kontrol eden İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav,’’ Modern tarım yöntem ve ekipmanlarıile çiftçimizin girdileri azalacak, toprağın su tutma oranı artacak gerek toprak bakımı gerek toprağın işlenmesi noktasında çiftçilerimiz rahat edecektir. Tarımsal ekipmanların yaygınlaşması noktasında var gücümüzle hep beraber çalışacağız. Ben bu toprakların bereketine ve çiftçimize güveniyorum.’’ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum