-

AKSARAY'DA OKULLAR ARASI ÖDÜLLÜ ÇEVRE YARIŞMASI BAŞLIYOR

Aksaray yeşil doğa ve Milli Eğitim müdürlüğü tarafından imzalanan protokol çerçevesinde eğitimde standarrları artırmak yarışma kültürünü geliştirmek maksadıyla okullar arası ödüllü çevre konulu yarışmalar yapılacak. Yarışma eğitim sezonu boyunca 4 defa yapılacak ve yılın Çevreci okulları belirlenecek Yarışmanın konuları her ay birbirinden farklı olacak şekilde tüm okullara gönderildi.

AKSARAY'DA OKULLAR ARASI ÖDÜLLÜ ÇEVRE YARIŞMASI BAŞLIYOR
22 Şubat 2020 - 15:01
Aksaray yeşil doğa ve Milli Eğitim müdürlüğü tarafından imzalanan protokol çerçevesinde eğitimde standarrları artırmak yarışma kültürünü geliştirmek maksadıyla okullar arası ödüllü çevre konulu yarışmalar yapılacak.

 

BEYHAN MOBİLYADAN ÖĞRETMENLER ODASI TEŞRİFİ ASKO MOBİLYADAN TAKIM ELBİSE YEŞİL DOĞA ALTIN PLAKET NORA AVM DEN SÜPRİZ ÖDÜLLER



 

Yarışma eğitim sezonu boyunca 4 defa yapılacak ve yılın Çevreci okulları belirlenecek  Yarışmanın konuları her ay birbirinden  farklı olacak şekilde tüm okullara gönderildi. Mart ayının konusu ise   "Hayvanları koruma ve hayvan sevgisini aşılamaya yönelik projeler" olacak şekilde açıklandı. Yarışmaya dileyen resim, kompozisyon, şiir, resim ya da serbest olarak uygulamalı projeler gönderilebilecek.  Mart Ayı Ödülü de açıklandı. Birinci gelen okulun Öğretmenler odası teşrifi  Beyhan Mobilyadan verilecek ayrıca birinci gelen öğrenciye Asko mobilya her ay bir takım ellbise verecek daha sonra Yeşil Doğa Altın plaket verecek Nora Avm  ise sürpriz ödüller ile yarışmaya katılanlara sinema ve yemek ödülü verecek.

 

İlk okul, Orta okul, ve liselerin katılacağı yarışmalarda Okul içerisinde önce Her hafta başarılı sınıflar seçilecek ardından ay sonunda okul birincisi seçilecek daha sonra her okul en iyi derece alan projelerini yesildoga@gmail adresine yollayacak  ve yarışmaya hak kazanacak her ayın ödülü bir sonraki ayın 15’inde sahibini bulacak. Jüri heyeti Milli eğitim müdürlüğünün oluşturduğu komisyona yeşil doğa adına eğitim sorumlusu  Emekli Öğretmen Bülent Bozkıl katılacak.

 

Aksaray eğitimine katkı sağlayacak proje başarılı sonuç verirse 4 yıl boyunca uygulanması bekleniyor.  İl Milli Eğitim müdürü Hacı Ömer Kartal "Proje ile günümüzde önem arz eden  çevresel konuların işlenmesiyle geleceğin çevreci gençlerini yetiştirmeyi amaçlıyoruz, ağaç sevgisi aşılayabilirsek fidanların toprakla buluşmasına katkıda bulunacağız eğitim ve öğretimin parçası olan Doğa ile yaşam biçimi öğrencilerimize kimlik kazandıracaktır" dedi. Proje koordinatörü Abdulkadir Ay ise "Doğanın geleceğini gençlerimizin bilinçlenmesiyle güven altına alabiliriz . Geleceğimize bırakabileceğimiz en iyi miras yine yeşil bir doğa olacaktır" dedi

 

Yarışma heyecanı mart ayının  başlamasıyla start alacak şimdiden okullar katılmak için hazırlıklara başladılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum