-

AKSARAY'DA TRAFİK HAFTASI PROGRAMI VE 'TRAFİK SERGİSİ' AÇILIŞI

Aksaray'da (5-11 Mayıs) Trafik Haftası’nda yaya önceliğine vurgu yapmak için Ulu Cami önünden 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüşün ardından Trafik Haftası Programı ve ‘Trafik Sergisi’ açılışı gerçekleşti.

AKSARAY'DA TRAFİK HAFTASI PROGRAMI VE 'TRAFİK SERGİSİ' AÇILIŞI
05 Mayıs 2019 - 06:49
Trafik Haftası programında konuşma yapan Emniyet Müdürü Ali Karabağ; 2019 yılı Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın sloganıyla trafik yılı ilan edilmiştir. Sürücülerin yaya veya okul önü geçitleri öncesinde uyarılarak dikkatlerini daha üst seviyelere çıkarmak süratiyle yavaşlamaları veya durarak yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla kara yolları üzerinde yaya önceliğine vurgu yapan ‘önce yaya’ ikonları araçların yaklaşım yönünde şehrimizin önem ve öncelik arz eden tüm ışıksız yaya ve okul geçitlerine çizdirilmiştir. 2018 yılında Ülke genelinde kaza yerinde 495, kaza sonrası 1 aylık hastanede tedavi süresinde 992 toplam 1487 yaya trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiştir. Meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazaların yüzde onyedisi yayalara çarpma şeklindedir. Trafik Haftası yol kullanıcılarının sürücü veya yayaların bilgilendirilmesi, önceliğin yaya algısının güçlendirilmesi, yaya kazalarının azaltılması ve yaya güvenliğini sağlanması amacıyla farkındalık oluşturulan etkinlikler düzenlenmektedir. Yolculara, sürücülere emniyet kemeri kullanmanın önemini tüm ekiplerle koordineli bir şekilde vatandaşları bilinçlendirmek için çalışıyoruz.

Rıza Kayaalp konuşmasında; Emniyet Müdürlüğümüz güzel bir proje yapmış. Bende bu projeye katılıp destek vermek istedim. Öğrencilere okulda öğretmenleri trafik kurallarına uymayı, saygıyı, sevgiyi öğretecekler sizlerde bu öğrendiklerinizi annenize, babanıza ve çevredeki arkadaşlarınıza öğreteceksiniz. Ülkede çift taraflı yollarla örmek alt geçitler yapmak medeniyettir. Ama yayalara yol vermekte medeniyettir

Vali Ali Mantı yaptığı konuşmasında; Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın sloganıyla vatandaşlarımızın özellikle yayalara dikkat çekmek, trafikte meydana gelebilecek ihlallere, kazalara dikkat çekmek amacıyla Emniyet Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz programlar yapıyorlar. Hayat kutsaldır. Allah’ın verdiği bu can emanettir, bu emanete güzel ve dikkatli bir şekilde bakmalıyız. Trafik kurallara uymalıyız ve dikkat etmeliyiz. Kurallara uydukça toplumlar bizden memnun olur.

Konuşmaların ardından Vali Ali Mantı, 13/04 /2019 tarihinde otomobilin yaya çarpması sonucu olay yerine intikal ederek kalbi duran kazazedeye ilk müdaheleyi yaparak hayata döndüren Polis Memuru İbrahim Öner’e ödül verdi.

Tören sonunda Vali Ali Mantı Trafik sergisini gezdi. Kara Yolları Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi, Zabıta, Emniyet Müdürlüğü Jandarma Komutanlığı ve AFAD Müdürlüğünün açtıkları stantları gezdi. Vali Ali Mantı 112 Acil Çağrı Merkezi, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve AFAD Müdürlüğünün acil durumlarda yapılacak ilk yardım ve önlemler hakkında bilgi aldı

Trafik Haftası Programına Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Fuat Anık, Kurum Müdürleri, Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum