-

AKSARAY'DA TUTA ABSOLUTA (DOMATES GÜVESİ) MÜCADELESİ İÇİN SERALARA TUZAKLAR ASILDI.

İlimizde örtü altı yetiştiriciliği yapılan seralarda Domates Güvesi (Tuta absoluta) zararlısına karşı tuzak asma çalışmalarına başlandı....

AKSARAY'DA TUTA ABSOLUTA (DOMATES GÜVESİ) MÜCADELESİ İÇİN SERALARA TUZAKLAR ASILDI.
21 Mayıs 2019 - 08:47
İlimizde örtü altı yetiştiriciliği yapılan seralarda Domates Güvesi (Tuta absoluta) zararlısına karşı tuzak asma çalışmalarına başlanmıştır.

İlimiz Gücünkaya Köyü ile Laleli Mahallesinde bulunan ve domates yetiştiriciliği yapılan seralara İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca delta tipi feromon tuzaklar ile su tuzakları asılmıştır. Yapılan tuzak asma çalışması ile Domates güvesi kelebeğinin tuzaklara ilk yakalanması takip edilecek olup, tuzaklarda yakalanan ilk kelebekten sonra bitkilerde larva ve yumurta sayımı yapılacaktır. Bitkilerde yapılan sayımlar neticesinde 100 bitkide yaprak, gövde ve saplarda 3 veya daha fazla sayıda larva yada yumurta görülmesi durumunda kimyasal mücadeleye başlanması gerekmektedir.

Kimyasal mücadelede kullanılacak Bitki Koruma Ürünleri hakkında bilgi almak için çiftçilerimizin Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum