-

Aksaray'da Uyuşturucu ile etkin mücadele için muhtarlar bilgilendirildi

Uyuşturucu ile etkin mücadele, toplumun her kesiminin bilinçlendirilmesi bu konuda mesuliyet sahibi herkesin bu mücadeleye katkı sunmasının amaçlandığı Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Aksaray'da Uyuşturucu ile etkin mücadele için muhtarlar bilgilendirildi
11 Ocak 2019 - 17:10
Aksaray Valisi Ali Mantı Başkanlığında köy ve mahalle muhtarlarına yönelik düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İlçe Kaymakamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kamu kurumları müdürleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İçişleri Bakanlığınca hazırlanan Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. 

Programda daha sonra Yeşilay Aksaray Koordinatörü Gülşen Çelebi tarafından bağımlılıkla mücadelede Yeşilay’ın yaptığı çalışmalar ve zararlı alışkanlıklara karşı yürütülen projeler hakkında muhtarlara bilgi verildi. 

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Kurt, Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Sadettin Bircan tarafından Jandarma ve Polis sorumluluk bölgelerinde uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerle mücadelede yapılan çalışmalar, operasyonlar sonucunda ele geçirilen maddeler ile adli işlem yapılan ve tutuklanan kişi sayıları hakkında bilgiler verildi. Aksaray’da verilen mücadelenin etkin şekilde sürdürüldüğü ve alınan önlemler ve şok operasyonların devam edeceği bildirildi. 

Muhtarlarında mücadelenin etkinliği ve başarısı için vatandaşların bilinçlendirilmesi, mahallelerinde bağımlılık yapıcı maddelerin ticareti veya kullanımına yönelik bilgileri güvenlik güçlerine bildirmelerinin önemi vurgulandı. 

Aksaray Valisi Ali Mantı yapılan sunumların ardından yaptığı konuşmasında; her türlü mücadelenin ilk önce kişinin kendi nefsinde başladığını söyledi. 


Teknolojideki ilerlemeler ve imkânların gelişmesine dikkat çeken Vali Ali Mantı; “Şehirleşme ve medeniyetin her alanda gelişmesi bir takım sıkıntıları da beraberinde getirdi. Eskiden büyüklerimize karşı çekinme vardı. Şimdi hiç olmaması gereken şeyler toplumun önünde oluyor. Ülke olarak dünyada hak ettiğimiz yeri alabilmemiz için nesillerimizin iyi yetiştirilmesi lazım. Bu yetiştirme tarzı evde, okulda başlar. Son zamanlarda yanlış bir algı oluştuğunu görüyoruz. Küçücük bir şey olduğu zaman devlet yapsın anlayışı.  Devlet her zaman görevini yapıyor, yapmaya devam edecek. Şahsi mesuliyet ve sorumluluğumuzda ciddi sıkıntılar var. Kamu görevlisinden, muhtara, müdürlerimize çevrede faaliyet gösteren nefes alıp veren hepimize çok ciddi sorumluluklar düşüyor.” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum