-

AKSARAY EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ YAPTIĞI ŞOK UYGULAMALARLA SUÇLULARA AMAN VERMEDİ

Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından KASIM ayında ilimiz merkez ve ilçelerde yapılan başarılı operasyonlar ile bir çok kaçakçılık, narkotik, asayiş olayları aydınlatılarak bu suçlara karışan şüpheliler hakkında adli işlem yapılmıştır.

AKSARAY EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ YAPTIĞI ŞOK UYGULAMALARLA SUÇLULARA AMAN VERMEDİ
06 Aralık 2018 - 14:28
KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kaçakçılık suçlarına karşı yaptığı başarılı operasyonlar  ile 5 kaçakçılık, 1 organize, 3 ayrı Resmi Belgede Sahtecilik olayı aydınlatılmış, bu olaylarda piyasa değeri yüzbinlerce TL olan 51.000 paket kaçak sigara, 12 adet cep telefonu, 37 şişe gümrük kaçağı içki, 35 adet tarihi sikke, 6 adet tarihi eser niteliği olan taş, 20 adet boncuk obje, 14 adet sahte belge, 1 adet tabanca 6 adet fişek ele ele geçirilmiştir. 24 şahsa işlem yapılmış 1 şahıs tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

 

Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından özellikle uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına karşı yürütülen operasyonlarda; 44 ayrı olayda, 77 şüpheli şahıs yakalanmış, 19 şahıs tutuklanmış, 59 şahıs serbest kalmıştır.  Operasyonlarda piyasa değeri yüzbinlerce lira olan 16 KİLO 129 GRAM EROİN, 266 gram kubar esrar, 77 gram skunk, 602 adet ecstacyhap , 4.085 TL- 50 EURO -  para ele geçirilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından ilimizde daha önceden meydana gelen faili meçhul olayların aydınlatılması için konusunda uzman polisler tarafından kurulan ekiplerimizin yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde;  17 ayrı evden, işyerinden, oto, otodan  hırsızlık olayı aydınlatılmış, bu olaylara karıştığı tespit edilen 20 şahıs yakalanmış, 6 şahıs TUTUKLANMIŞTIR.

 

        Şehrin muhtelif yerlerinde yapılan Huzur – Güven Uygulamaları ve ŞOK Uygulamalarda, 9921 şahsınGBT ve UYAP sorgulaması yapılmış, 112 şahsın değişik suçlardan, 44 şahsın ise bakaya ve yoklama kaçağı olarak arandığı tespit edilerek,  aranan 32 şahıs TUTUKLANMIŞTIR. İlimiz merkezinde ve İlçelerde Kayıp olarak Aranan toplam 23  vatandaşımız bulunarak ailelerine teslim edilmiştir .Ülkemize kaçak yollardan girdiği tespit edilen toplam 22 yabancı uyruklu şahıs yakalanarak sınır dışı işlemi yapılmıştır.

 

Şüphelilerden 16 Adet ruhsatsız tabanca, 161 adet fişek, 4 adet pompalı av tüfeği, 75 adet Kartuş, 5 adet kurusıkı  tabanca,27 adet fişek,7 adet bıçak,  0,65 gram eroin, 64 gram esrar,0.95 gram metafetamin ve 5 adet extaccy hap, 50 metre uzunluğunda sanayi tipi çalıntı bakır kablo elde edilmiştir.

 

Trafik ekiplerimiz tarafından özellikle kış ayının gelmesi ile birlikte olabilecek kazaların ve kazalarda vatandaşlarımızın can kaybının önlenebilmesi için yapılan kontrollerde; 17.621 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, kusurlu görülen ve kural ihlali yaptığı tespit edilen 6.019araç ve sürücüsüne 2.940.057 TL. İdari para cezası uygulanmıştır.

 

Şehrimizde kurulan MOBESE kameralarından denetimler aralıksız olarak sürdürülmektedir. MOBESE kameralarından ters yöne giren, kırmızı ışık ihlali yapan, hatalı parkeden, araç kullanırken cep telefonu ile görüşme yapan  ve emniyet kemeri takmadığı tespit edilen 928 sürücüye 196.099 TL para cezası uygulanmıştır. Alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren 38 sürücünün ehliyetlerine geçici olarak el konulmuştur. Yapılan denetimlerde toplam 198 araç trafikten men edilmiştir.

 

İl geneli sorumluluk alanımız içerisinde toplam 82 yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 132 kişi yaralanmış, can kaybı yaşanmamıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum