-

AKSARAY EMNİYETİNDEN SABAHA KARŞI ANA YOLLARDA TRAFİK UYGULAMASI

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğümüz Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce 03.00-05.00 saatleri arasında şehirlerarası yollarımız olan Ankara, Konya, Adana ve Nevşehir güzergâhlarımızda il sınırlarımıza yakın noktalarda şehirlerarası yolculuk yapan sürücülere yönelik *Uyandırma Faaliyeti* uygulamamız yapılmaktadır.

AKSARAY EMNİYETİNDEN SABAHA KARŞI ANA YOLLARDA TRAFİK UYGULAMASI
11 Kasım 2019 - 15:57
Aksaray İl Emniyet müdürlüğünden Konuya ilişkin Yapılan açıklamada; "Aksaray İl Emniyet Müdürlüğümüz Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce 03.00-05.00 saatleri arasında şehirlerarası yollarımız olan Ankara, Konya, Adana ve Nevşehir güzergâhlarımızda il sınırlarımıza yakın noktalarda şehirlerarası yolculuk yapan sürücülere yönelik *Uyandırma Faaliyeti* uygulamamız yapılmaktadır. 

Uygulama kapsamında sürücülerin kontrolleri yapılırken araçlarından indirilerek temiz hava almaları ve kan dolaşımlarının normale dönmesi sağlanarak uykusuz ve yorgun araç sürmelerinin önüne geçmek amaçlanmaktadır. 

Yapılan kontroller sırasında uykusuz ve yorgun oldukları gözlemlenen sürücüler ile süre ihlali yaptıkları tespit edilen uzun yol şoförlerinin en yakın servis veya dinlenme tesisinde dinlenmeleri sağlanmaktadır." denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum