-

AKSARAY İL BAŞKANI ALTINSOY, '3 YILDA 60 MİLYAR LİRALIK TASARRUF SAĞLANACAK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan “2019- 2021 Dönemi Yatırım Programı”nı değerlendiren AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, alınan tasarruf önlemleri ile 3 yılda 60 Milyarlık tasarruf sağlanacağını bildirdi.

AKSARAY İL BAŞKANI ALTINSOY, '3 YILDA 60 MİLYAR LİRALIK TASARRUF SAĞLANACAK
12 Ekim 2018 - 13:46
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “2019- 2021 Dönemi Yatırım Programı’na ilişkin yayımladığı hazırlık genelgesinde temel hedefin ekonomide dengelenmeyi, sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirmek olduğunu vurgulayan Başkan Altınsoy, amacın enflasyonu düşürerek fiyat istikrarını korumak, tasarrufları artırmak olduğunu belirtti.

Kamu yatırım öncelikleri özel sektörün yenilikçi ve üretken yatırımlarını ve ticareti destekleyecek mahiyette belirleneceğini kaydeden Altınsoy, iş, üretim, yatırım ve yaşam ortamını iyileştiren nitelikli altyapı yatırımlarına öncelik verileceğini söyledi.

Başkan Altınsoy, “Genelge ve Orta Vadeli Mali Plan’a göre, vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarına ve ekonomide katma değer artışına doğrudan hizmet etmeyen projeler teklif edilmeyecek. Öncelikli projelerden en kısa sürede tamamlanabileceklere öncelik verilecek. Zorunlu haller dışında yatırım programına yeni proje alınmayacak” diye konuştu.

Cumhurbaşkanımız’ın yayımladığı genelge ile3 yılda 60 milyar liralık tasarruf sağlanacağını aktaran Altınsoy, “Kamu hizmeti sunumuyla doğrudan ilişkisi olmayan makam aracı, lojman ve sosyal tesislere yönelik harcamalar sınırlandırılacak. Mükerrer sağlık yatırımları teklif edilmeyecek. Sağlık harcamalarının azaltılması için koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri geliştirilecek. İlaç maliyetleri azalacak. Lüks veya ithal yoğunluğu yüksek ürünler tespit edilip vergi düzenlemesi yapılacak. Finansman sağlanırken borçlanmalar TL cinsinden yapılacak. Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından olumlu görüş verilmeyen ve yatırım programıyla ilişkisi kurulmayan hiçbir proje için dış finansman arayışına girilmeyecek. Mega altyapı projeleri doğrudan yabancı yatırım yolu ve uluslararası finansmanla hayata geçirilecek” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum