-

AKSARAY İŞKUR'DAN İŞVERENLERE ÇAĞRI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın talimatıyla başlatılan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında 18 başlıkta istihdam teşviklerimiz devam ediyor.

AKSARAY İŞKUR'DAN İŞVERENLERE ÇAĞRI
25 Nisan 2019 - 16:08
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın talimatıyla başlatılan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında 18 başlıkta istihdam teşviklerimiz devam ediyor.

            3 aylık dönem içerisinde 1.500 işyerine gerçekleştirdiğimiz ziyaretleri kapsamında teşviklerimiz hakkında genel bir bilgilendirme gerçekleştirildi. Ayrıca Sayın Valimizin ve Milletvekillerimizin katılımlarıyla hem Aksaray merkezde hem de Ortaköy ilçemizde toplamda 1.000 işverene teşviklerimiz hakkında detaylı bilgilendirme gerçekleştirilmiştir. Bu doğrultuda işverenlerimiz teşviklere yoğun ilgi göstererek seferberlik kapsamında istihdam gerçekleştirilmiştir.

            Özellikle 3 ay ücret desteği teşvik işbaşı eğitim programı ve ilave istihdam teşvikleri bu dönemde yoğun ilgi gördü.

            Burası Aksaray Burada İş Var sloganıyla yönetici arkadaşlarımızla iş ve meslek danışmanlarımızla İŞKUR ve SGK olarak sahada teşviklerimizi anlatmaya devam edeceğiz.

 

SON GÜN 30 NİSAN SALI

            3 ay ücret desteği teşviki ile İşe İlk Adım teşvikleri 30 Nisan 2019 tarihinde sona erecektir. 3 ay ücret teşvikinden şubat, mart ve nisan ayındaki işe alımlarda 3 ay boyunca ücret prim ve verginin tamamı devletimiz tarafından karşılanmaktadır.

            Toplamda  en az 9 ay boyunca 1.113 TL ile 2.712 TL arasında ücret prim ve vergi desteğinin yanı sıra aylık net asgari ücret düzeyinde 3 ay boyunca maaş desteği sağlanmaktadır.

İŞKUR'a kayıtlı işsiz olma şartı, işe alındıkları aydan önceki 3 ayda on günden fazla sigortalılıklarının bulunmaması, 1 Şubat 2019 ile 30 Nisan 2019 tarihleri arasında işe alınması başlıca şartlardır. 3 ay ücret desteği 9 ay sigorta desteği sağlanan bu teşvik kapsamında şartlar karşılanması halinde 18 aya kadar sigorta desteği sağlanacaktır.

           

18 BAŞLIKTA DEV TEŞVİKLER

            30 Nisan 2019 tarihinde sona erecek olan bu teşviklerin dışında devam edecek teşviklerimiz ilave istihdam teşviki, asgari ücret desteği, kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların teşviki, 5 puanlık indirim teşviki, ilave 6 puanlık indirim teşviki, kısa çalışma uygulaması, işbaşı eğitim programı, geleceğin mesleklerinde işbaşı eğitim programı, mesleki eğitim ve beceri geliştirme iş birlikteliği protokolü (MEGİP) çocuk bakım desteği, istihdam garantili meslek edindirme kursları başlıca teşvik ve programlarımızdır.

            Bu konuda tüm işverenlerimizi destek ve teşviklerden faydalanması için İŞKUR'a bekliyoruz.

            Mahmut AKKUŞ

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü

YORUMLAR

  • 0 Yorum