-

AKSARAY KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU DÜNYA KADINLAR GÜNÜNE DAMGA VURDU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Aksaray Kadın Girişimciler Kurulunun düzenlemiş olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliğine Ülkemizin ünlü isimlerinden Neşe Erberk katılım gösterirken, program davetliler tarafından ilgi ile izlendi.

AKSARAY KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU DÜNYA KADINLAR GÜNÜNE DAMGA VURDU
07 Mart 2020 - 18:34
Programa Aksaray Valisi Ali Mantı’nın Eşi Işıl Mantı, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in Eşi Merve Dinçer, Siyasi Partilerin Kadın Kolları, Protokol Üyelerinin eşleri ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Programın açılış konuşmasını yapan TOBB Aksaray Kadın Girişicimler Kurulu Başkanı Berrin Özan, yaptığı konuşmasında; “bundan 153 yıl önce, 8 Mart; 1857 yılında, Amerika’nın New York kentinde, kadınların çalışma şartlarının iyileştirilmesi için kan ve gözyaşıyla verdikleri şanlı mücadelenin Yıl dönümüdür. O gün yürüyüşe geçen kadın işçilere yapılan saldırı sonucu çoğu kadın129 işci hayatını kaybetmiş, yüzlercesi yaralanmış ve bir o kadarı da tutuklanmıştır. 1910 yılından beri 8 Mart; dünya emekçi kadınlar günü olarak anılmaktadır. Şahsım adına; kadınlar gününün sadece bir günden ibaret olduğunu düşünmüyor, hayatın yarısının kadın olduğuna inanıyorum. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk şuna inanmak lazımdır ki; dünya üzerinde ki her şey kadının eseridir” demiştir. Ulu önderimiz Türk kadınına her zaman güvenmiş ve Türk kadınının toplumda hak ettiği yere gelebilmesi için öncü reformlara imza atmıştır. Yüce yaratıcı Allah, kadını ve erkeği aynı nefisten yaratmış, birbirleriyle ülfet edecekleri bir fıtrata sahip kılmıştır.

Hz. Âdem’i tek başına değil, eşi ile birlikte yaratarak, dünya hayatını birlikte paylaşacaklarını insanlığa hissettirmiştir. Peygamber efendimiz hadisinde ey insanlar! kadınların haklarına riayet ediniz! onlara şefkat ve sevgi ile muamele ediniz!" buyurarak dinimizin kadına verdiği önemi de göz önüne sermektedir. Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadın olduğumuz için kendimizi ayrıcalıklı hissetmeli ve sahip olduğumuz yaratıcı gücün farkında olmalıyız. kadın girişimciler kurulu olarak bizler bu farkındalığı artırmak adına; şehrimizde kadınlarımıza yönelik olarak neler yaptık onlardan kısaca bahsetmek istiyorum. 1 Mart 2019 günü kadın hayatın yarısıdır sözünden yola çıkarak 14 arkadaşımızla birlikte bu görevi üstlendik. Kadınlarımız hayatın her noktasında olmalı fikrinden yola çıkarak kuruldaki her bir arkadaşım üzerine düşeni fazlası ile yapmakta, şehrimiz kadınlarına yönelik projeler ve etkinlikler düzenlemektedir. 12 aylık görev süremizde Türkiye’de sosyal projeler ana kuruluşları arasında yer alan, habitat derneğine kurulumuz olarak kayıt yaptırdık. TOBB, İstanbul teknik üniversitesi ve Coca Cola ile iş birliği ile yürütülen kız kardeşim projesinde yer aldık. Aksaray belediyemiz ve ticaret odamızla birlikte kadınlarımıza yönelik yeni iş imkanları ve yöresel ürün pazarını kurabilmek için Kadınhanı projesine başladık.  

 

OSB fabrikalarımızdan başlayarak çalışan emekçi kadınlarımıza yönelik, emniyet müdürlüğümüz ile ortak çalışma gerçekleştirerek aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele seminerlerini düzenlemeye başladık. Aksaray sokakları lavanta kokmalıdır diyerek şehrimizde lavantanın yetiştirilmesi noktasında Aksaray tarım il müdürlüğümüz ile çalışmalar gerçekleştirdik ve Aksaray’da birçok lavanta bahçesinin oluşturulmasına vesile olduk. Daha yaşanabilir ve daha yeşil bir Aksaray için kurul üyelerimiz fidanlarımızı aksaray toprakları ile buluşturduk. Aksaray’daki çeşitli okullarda başarılı öğrencilerimize birtakım hediyelerle destek olduk.  Sadece kent merkezli düşünmeyerek, köy ve kasabalarda yaşayan kadınlarımıza da ulaşmaya karar verdik. İncesu’da kadınlarımıza finansal okuryazarlık eğitimi düzenleyerek işe başladık. Huzur evimizdeki kadınlarımızı ziyaret ederek onların kişisel bakımlarını, 23 nisanda ilimizdeki çocuklarımıza yönelik çocuk şenliğimizi gerçekleştirdik. iyi bir başlangıç, yarı yarıya başarı demektir. Bir yılı tamamladığımız şu günlerde, geriye dönüp baktığımda, kadın girişimciler kurulu olarak çalışmalarımızı görünce büyük bir gurur ve mutluluk hissediyorum.Tabi ki bütün bunları birlikte yaptığım, çalışmalarda yanımda olan ve desteklerini esirgemeyen kurul arkadaşlarıma huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve onlarla iftihar ettiğimi bir kez daha dile getirmek istiyorum. Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım” sözünden yola çıkarak, şehrimize nice güzel eserler bırakmak adına daha gidecek çok yolumuz var diyorum” Dedi.

 

TOBB Aksaray Kadın Girişicimler Kurulu Başkanı Berrin Özan’ın konuşmasından sonra Aksaray Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Yasemin Turan Özdemir tarafından davetlilere kadın hakları noktasında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Programın onur konuğu, 1982 Bayan Vizon,1983 Türkiye Güzeli,1984 yılında da Avrupa Güzeli seçilen Neşe Erberk ise Kadının önemine yönelik olarak konuşmalar gerçekleştirirken, program sonunda konuklara plaket ve hediye takdim edilerek günün anlamına özel fotoğraf çekiminden sonra etkinlik son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum