-

AKSARAY MERKEZ BÜRO SEN HAK VE ADALETİN YANINDADIR

Merkez Büro Sen Aksaray İl Başkanı İdris BOLAKAR Yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi...

AKSARAY MERKEZ BÜRO SEN HAK VE ADALETİN YANINDADIR
20 Mayıs 2019 - 08:35
Merkez Büro Çalışanları Sendikası kurulduğu günden beri her zaman mazlum ve mağdurların yanında olmaya devam etmiş ve edecektir. Bir sivil toplum kuruluşu olarak sendikamız kamu kurumların da Mobbing ile mücadele de üzerine düşeni yapmakta, memur’un hak ve hukukunu, maddi ve manevi kazanımları için mücadelesini sürdürmektedir. Memur Sendikası olmanın gereği, memurun haklarını savunmaktır.

Öncelikle herkesin bilmesi gereken husus her zaman dile getirdiğimiz gibi adaletin ekmek su kadar önemli  bir ihtiyaç olduğudur.

Türkiye Cumhuriyeti devleti, bir hukuk devletidir. Ve hiç kimse hukuk kuralları dışına çıkarak, istediği gibi davranma hakkına sahip değildir.

Aksaray da bir kamu kurumun da İl Müdürü, Müdür Yardımcıları ve diğer kadrolarda ki bazı personeller ile birlikte bir memura yapılan mobbing (bezdiri, yıldırma) (sürekli azarlama, tehdit, sık sık servisinin değiştirilmesi, iş yükünün artırılması, kadro sınıfının altında çalıştırılmak istenmesi vb.)  neticesinde;  657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, etik kurallar, kişinin varlığı ile ilgili Anayasa, Medeni Kanun, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve tüm hukuk kuralları hiçe sayılarak devam eden mobbing; memurun kendisini savunmayan bilakis mobbingciler içerisinde yöneticilerinin bulunduğu bir sendikadan istifa etmesi sonucu daha ağır bezdiriye maruz kalmasına sebep olmuştur. Akabin de Merkez Büro Sen üyesi olması sonucu hukuki destek sağlanmıştır.

 Üniversite mezunu, yabancı dil bilen Genel İdari Hizmetleri Sınıfında V.H.K.İ kadrosun da çalışmakta olan memur; 657 sayılı Devlet Memurlar Kanunda “sınıfının altında çalıştırılmayacağı” kanunla belirli olmasına rağmen Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan Hizmetli gibi çalıştırılmaya zorlanması, kurumun bodrumunda soğuk, rutubetli bakımsız yerdeki demir masaya oturtulması, bilgisayar ve telefon bağlantısı kasıtlı olarak yapılmaması, tecrit edilmesi, sürgün edilme tehditi, başka kuruma gitmeye yada istifaya zorlanması, bir İl Müdür Yardımcısı tarafından odasına defalarca çağrılarak azarlanması tehdit edilerek korkutulmaya çalışılması, diğer memur arkadaşlarına da kendisi ile görüşülmemesi tecrit edilmesi için baskı uygulanması sonucu; hukuksuz İdari işlemin İPTAL’i için sendikamızın hukuki desteğiyle dava açılmış olup dava kazanılmıştır. Adalet tecelli etmiştir. 

Kamu Kurumları’ nda görev yapmakta olan amir konumunda ki memurlar, öncelikle Kamu Kurumlarında vatandaşa sundukları hizmetin kalitesini artırmaya çalışmalı, eşit davranmalı, bunun için maiyeti altında ki memurların motivasyonunu, eğitimini, yeterliliğini artırmaya çalışmalıdır. Personel verimliliğini düşürecek, kamu da hizmet kalitesini düşürecek fiiller, iş barışını zedeleyici davranışlar, mobbing yapmamalıdır.

 Unutulmamalıdır ki; cephede şehit olan askerimizin, gözü yaşlı şehit ailelerinin ve gazilerimizin, güvenlik güçlerimizin, metrelerce yerin dibinde maden ocağında çalışan göçük altında kalan işçinin, köyde sıcakta çalışan elleri çatlamış çiftçinin, sabahlara kadar ders çalışan öğrencilerin, alın teri döken herkesin, kısacası toplumun her kesiminin kamu kurumlarında hakkı olduğunu, “kul hakkı olduğunu” hatırlatmak isteriz.

Bir daha benzer vakaların yaşanmaması en büyük dileğimiz olup, karşılaşılması karşısında Türkiye Cumhuriyeti  adalet sisteminin gereğini yapacağına güvenimiz tamdır.

Merkez Büro Sen olarak, hak ve adaletin yanında, adaletsizliğinde karşısında olmaya devam edeceğiz. Merkez Büro Sen “unutulan memur sendikacılığının adresidir.”

Kamu oyuna saygıyla, duyurulur.

             İdris BOLAKAR

Merkez Büro Sen Aksaray İl Başkanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum