-

AKSARAY SOMUNCU BABA KİTAP KAHVE AÇILDI

Aksaray’da gençlere hizmet edecek, onların sosyal ve kültürel hayatlarına katkı sağlayacak çalışmalar yapacak güzel bir mekan daha hizmete girdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destek Programı’nın 2018/2 çağrısı kapsamında başarılı bulunup hibe almaya hak kazanan “Somuncu Baba Kitap Kahve” kapılarını tüm gençlere açtı.

AKSARAY SOMUNCU BABA KİTAP KAHVE AÇILDI
13 Nisan 2019 - 15:28
Aksaray’da gençlere hizmet edecek, onların sosyal ve kültürel hayatlarına katkı sağlayacak çalışmalar yapacak güzel bir mekan daha hizmete girdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destek Programı’nın 2018/2 çağrısı kapsamında başarılı bulunup hibe almaya hak kazanan “Somuncu Baba Kitap Kahve” kapılarını tüm gençlere açtı. AKADER ve KADEM Derneklerinin beraber yürüttüğü projenin açılışına Sayın Valimiz Ali MANTI ve eşi Işıl MANTI, Aksaray Milletvekili İlknurinceöz’ün yanı sıra protokolden de birçok kişi katıldı.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta proje koordinatörü Orhan DOĞAN; éŞehrimizin manevi önderi, Anadolu’nun ulu çınarı Somuncu Babamızın adıyla bereketleneceğini umduğumuz projemiz; açılışını yapmakta olduğumuz bu güzel mekanı temel faaliyet alanı olarak alan ve bu ana faaliyete ek olarak şehrimizin gençlerine sosyal ve kültürel anlamda katkı sağlayacak yan faaliyetlerden oluşan bir farkındalık projesidir. Proje süresince herkese açık olacak bu mekanda, gençler bir yandan çay veya kahve içerken diğer yandan kitap okuyup ders çalışabilecek veya tematik okuma programları, okur-yazar buluşmaları, proje döngüsü eğitimleri, müzik dinletileri gibi bir çok faaliyette yer alabileceklerdir. Yine 15 kişilik bir öğrenci ekibiyle Bosna Hersek’e yurt dışı gezisi düzenleyeceğiz.Üstelik tüm bu imkanlardan Gençlik Projeleri destek programının vermiş olduğu hibe desteği sayesinde ücretsiz olarak faydalanacaktır. Bu güzel hizmetten bütün gençlerin faydalanabilmesi ve yapacağımız etkinliklerden haberdar olabilmeleri için gençlerden; İnstagram, Facebook ve Twitter hesaplarımızı Somuncu Baba Kitap Kahve etiketiyle takip etmelerini istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum