-

AKSARAY TİCARET BORSASI TARIM TİCARET MERKEZİ'NİN PROTOKOLÜ İMZALANDI

Aksaray Ticaret Borsası Hizmet Binası, tarım ürünlerine yönelik depo, büro ve benzeri yapım işleri inşaatına ait protokol sözleşmesi Ticaret Borsası’nda düzenlenen törenle birlikte imzalandı. 24 Milyon liraya ihale edilen projeyle ilgili konuşan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, projenin Aksaray için bir kazanım olduğunu söyledi.

AKSARAY TİCARET BORSASI TARIM TİCARET MERKEZİ'NİN PROTOKOLÜ İMZALANDI
21 Kasım 2014 - 16:24
Yapılan imza törenine Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök ve Tarım Ticaret Merkezi’nin ihalesini alan şirket yetkilisi İbrahim Haluk Türedi, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Borsa Üyeleri katıldı.

Aksaray Ticaret Borsası Hizmet Binası ile ilgili hazırlanan projeden bahseden Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, ihaleyle ilgili olarak “Aksaray’ın son zamanlarda en büyük ihalesini gerçekleştirdik. Aksaray Ticaret Borsası’nın kıymetli üyelerine, Aksaray’ımıza inşallah hayırlara vesile olur” dedi. Aksaray’ın sanayi ve tarım kenti olduğunu aktaran Borsa Başkanı Hamit Özkök, imza töreninde yaptığı açıklamada “Aksaray’da birçok sektör alanında çalışan insanlarımız var. Burada en önemlisi başta hububatçılar olmak üzere gübreciler, yemciler, yağmurlama borusu ve su sistemleri satan esnaflarımız, tarım ilacı bayileri, nalburiye ve hırdavatçılar, eleme tesisleri, tohumcular ve değirmencilerden çok büyük talepler olmasıydı. Bizde bu talepleri karşıladık. Üyelerimizden Allah razı olsun. Bizlere güvendiler, destek verdiler. Projemize inandılar. Bizim için bu çok önemli idi. Sayın Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı ‘Bu Proje Aksaray’ın Projesidir’ diyerek sahip çıktı.  Kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşaatımızın ihale süresi 500 iş günü olmasına karşın müteahhidimiz sağ olsun ‘Ben 12 ayda bitireceğim’ diyor. İhaleyi alan firmanın güvenilir ve bu konuda kendisini ispatlamış bir firma olduğunu gördük. Şu anda sözleşmemizi imzalıyoruz. İnşallah yakın zamanda da temelimizi atacağız. Bu duygu ve düşüncelerle projemizin Aksaray'ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise yeni hizmet binasının projesini incelediğinde her şeyin tam manasıyla Aksaray’a yakışan bir proje olduğunu söyledi. Başkan Yazgı törende yaptığı konuşmada sözlerini şöyle sürdürdü; “Başkanımızında bahsettiği gibi Aksaray'ımızın en büyük projelerinden birisine şu anda hepimiz şahit oluyoruz. Bizim seçim vaatlerimizden bir tanesi de Aksaray'ımızı marka şehir haline getirmek ve bununla beraber STK’lar ile ortak çalışma yapmaktı.  Bu çok önemli bir konu; çünkü bir toplumu oluşturan en önemli yapı taşlarından bir tanesi deSTK’ların yapmış olduğu faaliyetler ve çalışmalardır. Birlikten her zaman kuvvet doğar. Bu nedenle birlik ve bütünlüğün olduğu heryerde, her noktada beraberiz ve birlikte hareket etmenin gayreti içerisindeyiz. Ticaret Borsası’nın hizmet binasının yer aldığı projenin tanıtımında ilk olarak şunun farkına vardım; projede unutulan hiç bir şey kalmamış, her türlü detay ve her türlü alt yapı doğru düşünülmüş, doğru yerleştirilmiş. Orada bulunacak sektör temsilcilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda hangi birimlerin olması, hangi yapının bulunması gerekiyorsa, hububat alanındanidari kısmına varıncaya kadar bütün detaylar en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve yapılmış. Bence bu çok önemli. Bir inşaata başlamadan önce en önemli faktör projenin doğru yapılmasıdır. Bu işin daha başlangıç aşamasındaciddiyetle ele alınması, Başkanımızın bir ufkunun ve vizyonunun olduğunun da göstergesidir. İmzalardan sonra başlayacak bu süreçte verilen süre 500 gün ama,müteahhit 12 ayda bitireceğini vaat ediyor. Allah nasip ederse tamamlandıktan sonra, biz de belediye olarak destek olacağız. Sözümüzün arkasındayız.   Ben tekrar hayırlı olsun diyorum. Allah utandırmasın Allah yardımcımız olsun. İnşallah sağ salim bir şekilde, kaza bela vermeden güzel bir şekilde tamamlamasını ümit ediyorum.”

İhale bedeli yaklaşık 24 milyon lira olanAksaray Ticaret Borsası Hizmet Binası, tarım ürünlerine yönelik depo, büro ve benzeri yapım işlerineait protokol sözleşmesi Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve Tarım Ticaret Merkezi’nin ihalesini alan İHT Mühendislik Tic.San.Ltd.Şti.’nin sahibi İbrahim Haluk Türedi tarafından imzalandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum