-

AKSARAY TİYATRO SALONU RESTORASYONU DEVAM EDİYOR

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Meclis üyeler eşliğinde restoresi hızla devam eden Belediye Tiyatro Salonunda incelemelerde bulundu.

AKSARAY TİYATRO SALONU RESTORASYONU DEVAM EDİYOR
04 Aralık 2018 - 12:24
Köklü bir tarihe sahip olan kentimizdetarihi eserlere sahip çıkarak turizme kazandıran Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, tiyatro salonunda başlattığı restore çalışmalarını yerinde inceledi.

Daha önce küçük tadilattan geçen ancak ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelen Tiyatro Salonunda Başkan Yazgı’nın talimatı doğrultusunda bu yıl içinde kapsamlı bir restore çalışma planı hazırlandı. İlk olarak çatısı tamamen yenilenen tiyatro salonunda,asıl yapının dışında ön giriş kısmında eklenti olarak inşa edilen bölümler yıkıldı. Tarihi binanın zayıflayan kısımları güçlendirildi. Hemen ardından aslına uygun olarak bakım ve onarımı yapıldı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın yakından takip ettiği restore çalışmaları kontrollü olarak sürüyor.

Tiyatro Salonunda süren çalışma ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Yazgı, “Tiyatro Salonumuzunrestorasyonu tamamlandıktan sonra sahip olduğu mimarisiyledaha modern ve ferah bir görüntüye kavuşmuş olacak” dedi. Başkan Yazgı, şuan gelinen nokta itibariyle çalışmaların plan doğrultusunda sürdüğünü açıkladı.

Restore çalışmaları sona ermesiyle tiyatro salonun bahçesinde peyzaj düzenlemesi yapılacağıdaha sonravatandaşların hizmetine sunulacağı bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum