-

AKSARAY TURİZMİ MASAYA YATIRILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez binasında, Aksaray Milletvekili Sayın Cengiz AYDOĞDU’nun girişimleriyle gerçekleşen bir toplantı yapıldı. Görüşmeye Aksaray Milletvekilimiz Sayın Cengiz Aydoğdu, Aksaray Valisi Ali Mantı ve Aksaray Belediye Başkanı Enver Dinçer’in de aralarında bulunduğu Aksaray heyeti katıldı.

AKSARAY TURİZMİ MASAYA YATIRILDI
04 Eylül 2019 - 07:07
Görüşmeye Aksaray Milletvekilimiz Sayın Cengiz Aydoğdu, Aksaray Valisi Ali Mantı Ve Aksaray Belediye Başkanı Enver Dinçer’in De Aralarında Bulunduğu Aksaray Heyeti Katıldı. Toplantıya Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Başkanlık Etti Ve Kültür Turizm Bakan Yardımcı Nadir Alparslan Ve Bakanlık Bürokratlarında Katılım Sağladığı Toplantıda Aksaray’ın Turizm Sorunlarınıve İhtiyaçlarını Gündeme Getirdi.

Sayın Aydoğdu’nun Gayretleri Neticesinde Hayata Geçirilen Veaksaray Turizminin Ele Alındığı Toplantıda Aksaray’ın Bölge Turizmi İçerisindeki Payının Artırılması, Kültür Ve Turizm Bakanlığının Tanıtım Çalışmalarında Aksaray’a Daha Fazla Yer Verilmesi Gibi Konular Görüşüldü. Ayrıca Alan Yönetimi Konusu Gündeme Geldi.

İlimiz Ve Ülkemizin En Önemli Örenyerlerinden Biri Olan Ihlara Vadisi İle İlgili Projelerin Hayata Geçirilmesi, Ihlara Vadisi İçerisinde Yer Alan Belisırma, Yaprakhisar Ve Selime Bölgelerindeki Sorunların Giderilmesi Konuları Ele Alındı. Belisırma Bölgesinde Koruma Amaçlı İmar Planın Hayata Geçirilmesi, Ihlara Vadisinde Turizm Hizmet Kalitesini Artıracak Ve Turistlere Daha İyi İmkânlar Sunacak Modern Bir Karşılama Merkezinin Yapılması, Vadiye İniş Ve Çıkışı Kolaylaştıracak Alternatif Sistemlerin Kurulması Konularındamutabık Kalındı.

Aksaray’ın Sahip Olduğunu Turizm Alanlarının Geliştirilmesi Ve Turizm Potansiyelinin Doğru Yönlendirilmesini Sağlamak İçin Sultanhanı Kervansarayı’nda Restorasyon Çalışmalarının Tamamlanmasıyla Beraber Sultanhanı Kervansarayında Oluşturulacak Müze Çalışmalarının Kültür Ve Turizm Bakanlığı Desteğinde Yürütülmesi, Aşıklıhöyük Kazı Alanın Örenyeri İlan Edilmesi, Selime Katedrali Çevre Düzenleme Projesinin Başlatılması, Güzelyurt Manastır Vadisi Yürüyüş Yolları Ve Çevre Düzenleme Projesinin Yapılması, Gülpınar- Çukurören Yeraltı Şehri Yolunun Tamamlanması, Tuz Gölü'nün Turizme Kazandırılması Yönünde Eskil Bölgesinde Projelerin Gerçekleştirilmesi Gibi Birçok İlçe Ve Beldeyi Yakından İlgilendiren Konular Ve Çalışmalar Üzerinde Görüş Birliğine Varıldı.

Tarihi Alanların Yanında Aksaray İçin Son Derece Önem Arz Eden Hasandağı Yamaç Paraşütü Ve Kış Sporları Konusunda Da Yapılabilecek Çalışmalar Dagündeme Getirildi. Sayın Aydoğdu’nun Çeşitli Platform Ve Mecralarda Sık Sık Değindiği Ve Üzerine Oldukça Çaba Gösterdiği Bilinen Hasandağı Kış Ve Doğa Sporları Spor Kompleksi Konusunda Da Somut Adımlar Atıldı. Hasandağı Kış Ve Doğa Sporları Spor Kompleksi Ve Turizm Merkezi’nde Uygulanılması Düşünülen Ve Planlanan Projelerin Hızlandırılması, Turizm Bölgesine Ulaşımı Sağlayan Yolların İyileştirilmesinin Yanı Sıra Hasandağı Bölgesinde Yer Alan Nora Antik Kentinde Kültür Ve Turizm Bakanlığımızın Desteğinde Bilimsel Bir Kazının Başlatılması Konusunda Görüş Birliğine Varıldı.

Görüşme Sonrası Sayın Cengiz Aydoğdu, “Bugün Gerçekleştirdiğimiz Görüşme Neticesinde Şehrimizin Turizm Potansiyelinin Fark Edilmesi Ve Bu Gaye Doğrultusunda İhtiyaç Olan Ve Gereken Bütün Çalışmaların Gerçekleştirilmesi Hususunda Yapılabilecekleri Ve İhtiyaçlarımızı Dile Getirdik Ve Çözümleri Üzerinde Görüş Birliğine Vardık. Ihlara Vadisi’nin Önemine Ve Olması Gerektiği Yere, Sultanhanı, Güzelyurt, Selime Ve Birçok İlçe Ve Beldemizde Var Olan Tarihi Alanların Kıymetine, Doğa Ve Kış Sporları İçin Hasandağı’nın Ve Bütün Bu Yerlerin Aksarayımız İçin Önemine Değindik.” Dedi.

Ayrıca Aksarayımızın Ve Hemşerilerimiz Her Alandaki İhtiyaçlarının Ve Taleplerinin Karşılanması İçin Gayretle Çalışmaya Devam Edeceklerini, Mutabık Kalınan Tüm Konuların Ve Projelerin Hep Birlikte Takipçisi Olacaklarını İfade Eden Cengiz Aydoğdu, Bakan Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un Konuya Ve İlimiz Plan Ve Projelerine Yaklaşımları Hususunda Memnuniyetine Dile Getirerek, Kendilerine Teşekkürlerini İleterek Sayın Bakan Ersoy’u Aksaray’a Davet Etti.

Bakanlık Binasında Gerçekleştirilen Görüşmede Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer’in Yanı Sıra İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan,Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Müsiad Aksaray Başkanı Emin Dağdaş, Tüsiad Aksaray Başkanı İbrahim Oğuz, Aksaray Kültür Turizm Dernekler Başkanı Rasim Gül, Turizm Bölgesi İçerisinde Yer Alan İlçe Ve Belde Belediye Başkanları Ve Sivil Toplum Kuruluşları İle Turizm Sektör Temsilcileri Yer Aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum