-

AKSARAY ÜNİVERSİTESİNİN İSMİ Mİ DEĞİŞİYOR? BU KONUDAKİ AÇIKLAMALAR...

Aksaray üniversitesi'nin ismi değişiyor mu? Bu konudaki tartışmalar neden çıktı, Aksaray üniversitesi'nin isminin değişeceği doğru mu?. Aksaray Yunus Emre Ünversitesi mi olacak?. Bu konudaki açıklmalar haber detayımızda...

AKSARAY ÜNİVERSİTESİNİN İSMİ Mİ DEĞİŞİYOR? BU KONUDAKİ AÇIKLAMALAR...
04 Ocak 2020 - 07:35
Aksaray İl Genel Meclisi 2020 yılının ilk toplantısını 2 Ocak 2020 Perşembe günü İl Genel Meclisi toplantı salonunda Meclis Başkanı Mehmet Tüzün başkanlığında yaptı. 



Toplantıda birçok gündem maddesi ele alındı. Şehrin dikkatini çeken kamuoyunda bir numara gündeme gelen konu ise, Aksaray Üniversitesi'nin ismine Yunus Emre ibaresinin eklenmesi için AK Parti ve MHP'li İl Genel Meclisi üyelerinin vermiş olduğu önerge yer aldı. 

 

Aksaray il genel meclisinde bulunan MHP ve AK Partili meclis üyeleri Aksaray Üniversitesi'nin isminin yanına Aksaray Yunus Emre Üniversitesi olması şeklinde önerge verdi. Önerge değerlendirilecek ve önerge ile ilgili karar önümüzdeki günlerde verilecek.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün Aksaray Üniversitesi'nin isminin yanına Aksaray Yunus Emre Üniversitesi olması konusunda Kanal 68 televizyonuna demeç verdi. Başkan Tüzün yaptığı açıklamada,"AK Parti ve MHP meclis üyeleri bir önerge vermişlerdir, Bu tamamen bir öneri.Yoksa İl Genel Meclisimizin Aksaray Üniversitesinin ismini değiştirme gibi bir herhangi  yetkisi bulunmamaktadır.Biz meclis üyesi arkadaşlar olarak hem bir kamuoyu oluşturmak hem de Yunus Emre'nin Aksaray"la birlikte anılmasını sağlamak amacıyla böyle bir öneride bulunduk.Bunun isminin değiştirilmesi,gerek Yunus Emre Aksaray Üniversitesi gerekse Aksaray Taptuk Emre,Aksaray Ihlara veya başka bir isim olarak değiştirilmesi tamamen Aksaray Üniversitesi senatosuna ve yönetimine bağlı bir yetkidir.Biz bu konuyla ilgili sadece Aksaray Üniversitesi ve kamuoyuna böyle bir algı oluşturmak istedik.Yunus Emre Aksaray için önemli bir değer,şu anda Türkiyemizde bildiğim kadarıyla 128 tane devlet üniversitesi var ve bunların sadece 28-29 tanesi şehirleriyle anılmakta.Diğer üniversiteler ya o şehrin önemli bir tarihiyle yada önemli bir kişi veya büyüğüyle anılmaktadır.Bizde bu anlamda Aksaray Üniversitesi isminin Aksaray Yunus Emre Üniversitesi olarak değiştirilmesi ile ilgili bir öneride bulunduk.Bu önerinin dikkate alınması Aksaray Üniversitesi nin uktesinde olan bir şey"dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum