-

AKSARAY VALİSİ ALİ MANTI 'ENGELLİLER İÇİN ÇOK CİDDİ GELİŞMELER SAĞLANDI'

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aksaray Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından program düzenlendi.

AKSARAY VALİSİ ALİ MANTI 'ENGELLİLER İÇİN ÇOK CİDDİ GELİŞMELER SAĞLANDI'
04 Aralık 2018 - 14:00
Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa: Vali Ali Mantı, Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekilli Ramazan Kaşlı, İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü İsrafil Aktürk, Sakatlar Derneği Aksaray Şube Başkanı Bekir Kaya davetliler, aileler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende konuşma yapan Aksaray Valisi Ali Mantı engellilerin hayatının kolaylaştırılmasına yönelik son yıllarda çok ciddi gelişmeler kaydedildiğini söyledi.

Çoğu Avrupa ülkesinde olmayan imkânların Türkiye’de engelliler tarafından kullanıldığını belirten Vali Ali Mantı konuşmasında bu imkânların daha da arttırılacağına inandığını belirtti.

Aksaray Milletvekilleri de yaptıkları konuşmalarda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Konuşmaların ardından Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan gençler hazırladıkları halkoyunları, tiyatro ve çeşitli gösterilerin sunumunu yaptılar.  Büyük beğeni toplayan gösteriler sonrasında Vali Ali Mantı gençleri tebrik etti.

 

-Vali Ali Mantı Engelli Dernek Başkan ve üyeleri ile buluştu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin ev sahipliğinde Beyazay Topluluğu ile Engelsiz Yaşam Topluğu öğrencileri; Aksaray'daki engelli dernek başkan ve temsilcilerinin katılımıyla kahvaltı programı düzenlendi.

Aksaray Valisi Ali Mantı burada program katılımcıları ile tanışarak bir süre sohbet etti. Vali Ali Mantı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlayarak bu günün toplumda farkındalık oluşturması bakımında önemini belirtti.

 

-Kariyer ve İstihdam Günleri

Aksaray Valiliği himayelerinde, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü tarafından Aksaray Belediyesi, Aksaray Üniversitesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle “Aksaray Kariyer ve İstihdam Günü” etkinliği Aksaray Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Salon Programı öncesinde 2018 AKİF Kariyer ve İstihdam Fuarının açılışı Aksaray Valisi Ali Mantı, Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aylin Kızıldere Yalçınkaya, Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan,Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, İŞKUR Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Kamu Kurumları, Meslek Odaları Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Ali Mantı beraberindeki heyet ile özel sektör ve mesleki kuruluşları stantlarını ziyaret ederek bilgi aldı. Fuara katkı sağlayan özel sektör ve mesleki kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden Kariyer ve İstihdam Günleri programında konuşan Aksaray Valisi Ali Mantı düzenlenen programın hayırlı uğurlu olmasını dileyerek etkinliğin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

 Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş düzenlenen program ve Aksaray İş-Kur Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Akkuş, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında iş dünyasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Seferberlik çağrısına kulak vererek 6.000 istihdam hedefinden şu anda 13.500 istihdam sayısına ulaştığını söyledi.

2018 yılı içinde işe yerleştirme başta olmak üzere dezavantajlı gruplar içerisinde bulunan engelli, eski hükümlü, kadınlar ve gençlerin işe yerleştirilmesinde Aksaray’ın ilk 5 il içerisinde yer aldığını belirten Akkuş, “Yükseköğrenim mezunlarının işe yerleştirilmesine Aksaray Türkiye’de 4. Sırada. Girişimcilikte Türkiye 2., Eski Hükümlü ve Engellilerde 50 bin TL hibe destek projesinde 82 proje ile ilimiz 1. Sırada yer almaktadır.” dedi.

 

-3 Aralık Engeliler Farkındalık Günü

Aksaray Valisi Ali Mantı eşi Işıl Mantı Hanımefendi ile birlikte 3 Aralık Engeliler Günü nedeniyle düzenlenen farkındalık etkinlikleri programına katıldı. Programa Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Sağlık Müdürü Cengizhan Kılıçaslan, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak davetliler ve engelli çocuklar ile aileleri katıldı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Birimi organizasyonunda düzenlenen etkinlikte engelli çocuklar aileleri ile birlikte animasyon filmi izledi. Programda bir konuşma yapan Vali Ali Mantı; düzenlenen programa öncülük yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Bu günün birlik ve beraberliğe katkı sağlamasını dileyen Vali Ali Mantı; engelli çocuklar ve aileleri ile görüşerek bir süre sohbet etti. Vali Ali Mantı eşi Işıl Mantı Hanımefendi ve beraberindeki heyet ile Aksaray Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Sergiyi gezerek resimleri eşi Işıl Mantı Hanımefendi ile inceleyen Vali Ali Mantı emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum