-

AKSARAY VİLAYETİ 98. YAŞINA GİRDİ!

Tarih boyunca sağlanan onlarca maddi ve manevi gelişmenin membaı olan 11.000 yılı aşan aralıksız geçmişiyle de su götürmez bir şekilde şehirlerin atası olma unvanını fazlasıyla hak eden Aksaray...

AKSARAY VİLAYETİ 98. YAŞINA GİRDİ!
12 Ekim 2018 - 07:50
Tarih boyunca sağlanan onlarca maddi ve manevi gelişmenin membaı olan 11.000 yılı aşan aralıksız geçmişiyle de  su götürmez bir şekilde şehirlerin atası olma unvanını fazlasıyla hak eden Aksaray’ımız yarın hiçbir zaman hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 1861-1920 yılları arasında 59 yıl süren 1. İlçelik esaretinden kurtularak il olmasını sağlayan Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Kemal Paşa tarafından verilen 40 Numaralı kanun teklifinin Mecliste  yapılan tartışma ve görüşmelerden sonra kabul edilmesinin 98. Yıl dönümü.

  

TARİHİN TEKERRÜRÜ 2 İLÇELİK SEBEBİ OLAN TREN HATTIMIZIN HEMEN İHALESİNİN YAPIMINDA!



1990’dan itibaren 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtulmamızın yıldönümlerinde yaptığı haberler ,kaleme aldığı köşe yazılarıyla ve siyasilerle Meslek odaları ve STK yetkililerine attığı cep telefonları mesajlarıyla Radyo ile TV programlarıyla  konuyu zinde tutan ve 2 ilçelik esaretine sebep olan olumsuzlukların bertaraf edilmesi için canını dişine takan Gazeteci-Yazar Ali Genç Tarihin bizim için tekerrür etmemesinin yegane çaresi 1. Ve 2. Olmazsa olmazlarımız olan hizmetlerimizin alınmasında” dedi.



VİLAYET OLURKEN GÜNDEME GELEN TREN HATLARINA KAVUŞAMAYINCA 11 YIL SONRA TEKRAR İLÇE YAPILIP BİZE KATACAĞI HİÇ BİR ARTISI OLMAYAN NİĞDEYE İRADEMİZ DIŞINDA TEKRAR BAĞLANDIK!



   Ali Genç” Aksaray’ın istikbali yani tarihin bizim için tekerrür etmemesi için mutlaka en kısa zamanda bizi limanlara ve ham madde merkezlerine bağlayacak olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın ihalesinin yapılarak inşaatına başlanılması ve  en kısa zamanda ise bu inşattın bitirilerek hizmete açılmasının sağlanması şart” dedi.



AKSARAY’IN TRENE KAVUŞMASI İSTEĞİNİ 2008’DE GÜNDEME GETİRMEME 13 EKİM 1920’DE İL OLMA KANUNU GÖRÜŞÜLÜRKEN BURDUR MİLLETVEKİLİ SOYSALLI İSMAİL SÜPHİ  VESİLE OLDU!!!




    Aksaray sanayisini ve hayvancılıkla tarımı ve turizminin 1. olmazsa olmazı olan bizi limanlara bağlayacak  demiryolunun tamamen ilimizin kendine özel projesi olduğunu belirten Ali Genç konunun gündeme getirilmesine  ise 13 Ekim 1920  deki il olma kanunun vesile olduğunu belirterek ”Görüşmeler esnasında söz alan Burdur Milletvekili Soysallı İsmail Süphi tarafından gündeme getirilen ve bu tutanakların elimize geçmesiyle hem2. Vilayetliğimizden sonra 1. sininde yıldönümlerini anmamıza, hem de 2008 yılından itibaren başlatıp aralıksız olarak her yıl yapılan onlarca haber ve köşe yazısının yanında Siyasiler, Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle de görüşerek  bize destek olan bazı arkadaşlarımızın da yardımıyla istikrarlı şekilde devam eden çabamız sonucunda    bu hattımızda ihale aşamasına gelindi .”dedi.



1 VİLAYETİN,10 İLÇENİN CAN DAMARLARI OLAN, 75000 KİŞİNİN EKMEK YEDİĞİ E. 90’DA CAN VE MAL KAYBINA SEBEP OLAN KAZALARI ÖNEYECEK TEDBİRLERİN HEMEN ALINIP YOLUN İŞLEVİNİN SAĞLANMASININ DEVAMINDA!



   Genç açıklamalarına devamla” Tren hattı ile birlikte Aksaray merkez ilçesiyle birlikte Sarıyahşi ve Ağaçören ilçelerimizle komşu Şereflikoçhisar’la Ankara’nın Evren ve Haymana, Konya’nın  Kulu, Cihanbeyli ve Ereğli, Niğde ilinin Altunhisar ve Ulukışla ilçeleriyle mücavirlerinin de can damarı olan.

   Etrafındaki Petrol istasyonları, lokantalar, otel ve diğer tesislerle tamircilerden oluşan 75000 kişiye ekmek veren 15.000 kişinin çalıştığı Ankara-Niğde Otobanına göre 60 km’de kısa olan E.90 karayolundaki can ve mal kayıplarına da sebep olan kazalarında milimize edilmesi gerekmektedir.

  Bunun için da Aksaray-Ankara ve Aksaray Ulukışla arasında yol boyunca insanlar, hayvanlar ve yüklerin yolun üstünden en çok karşıdan karşıya geçirildiği yerlerde meydana gelen  can ve mal kaybına sebep olan kazaların önlenmesi gerekir.

  Tarihin tekerrür etmemesi için başta Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Ayhan Erel ve Ramazan kaşlı ile birlikte  Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı  Haluk Şahin Yazgı, İGM başkanı Mehmet Tüzün, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy olmak üzere ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle  siyasi partilerin teşkilatları Meslek Odaları ve STK’larının bu konudaki samimi çaba ve bu çaba ile  alınacak sonuçta.” dedi.

 (Haber araştırma belge ve bilgi ile fotoğraflar Gazeteci-Yazar Ali Genç arşivi)

YORUMLAR

  • 0 Yorum