-

AKSARAY VİLAYETİ FİİLEN 31 YAŞINDA

Cumartesi günü 15 Ağustos 1989 günü ilk Vali Rıdvan Yenişen’in düzenlenen muhteşem törenle göreve başlamasının fiili 30. Yıldönümünü geride bırakarak ilçelikten kurtuluşunun 31. Yılına giren Aksaray....

AKSARAY VİLAYETİ FİİLEN 31 YAŞINDA
17 Ağustos 2020 - 07:09
Cumartesi günü 15 Ağustos 1989 günü ilk Vali Rıdvan Yenişen’in düzenlenen muhteşem törenle göreve başlamasının fiili 30. Yıldönümünü geride bırakarak ilçelikten kurtuluşunun 31. Yılına giren Aksaray ilinin istikbalinin aydınlık veya karanlık olması 1845-1920,1933-89 yılları arasında toplam olarak 131 yıl süren Aksaray şehrini ve bağlı yerleri adeta yer yüzünde hiç yokmuş gibi silen 2 ilçelik esaretinin ana sebebi olan Demir yolları hatlarının dışında kalmamıza sebep olan sıkıntının ortadan kaldırılmasıyla ve  bu hizmetler için 2004 yılından itibaren verilen ve tarihten itibaren şimdiye kadar en yetkili ağızlar tarafından her seçim öncesinde üstüne basıla, basıla tekrarlanan sözlerin tutulup tutulmamasın da!!! 

 

 

   31 yıl önce 15 Ağustos 1989 günü ilk Vali merhum Rıdvan Yenişen’in Başbakan Özal, İç İşleri bakanı Aksu, Vilayetliğin 1. Mimarı Mehmet Altınsoy, ANAP Grup başkan vekili Raşit Daldal, DYP milletvekili Mahmut Öztürk ve Belediye başkanı Memiş Akın’ın  katılımıyla düzenlenen muhteşem törende Niğde’nin o zamanki Valisi Ahmet Özyurt’un kendisine vilayetlik makamını temsilen verdiği bayrağı teslim almasıyla 1933-89 arasında 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden fiilen kurtularak il olduk. 

 Hemşerilerimiz İl olmamızı sağlayan  Başbakan ve Vilayet liğimizin iki baş mimarından biri olan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve yol arkadaşı Mehmet Altınsoy ile siyasi olarak 3. Mimarı olan ANAP Grup başkan vekili olan Raşit Daldal,İç İşleri Bakanı Abdul Kadir  Aksu’nun katılımıyla kendilerinin samimi hizmetlerinin meyvesi olan Vilayetliğimiz fiilen gerçekleştirilmiş oldu. 

  Hemşerilerimiz ilk  Vali Rıdvan Yenişen in görevi devralmasıyla fiilen il olan Aksaray için tarihin yeniden tekerrür etmemesi için başta iki ilçelik esaretinin ana sebebi olan ilimizi limanlar ve ham madde merkezlerine bağlayacak olan yük ve yolcu ulaşımına birlikte imkan veren Demir yolu hattımız olmak üzere gerekli olan diğer hizmetlerin zaman geçirilmeden gerçekleştirilmesini. 

  Bunun için ise Ak Parti tarafından 2004 yılında sözü verilen Aksaray-Ulukışla demir yolumuzun hizmete açılmasının geciktirilmemesini ve can damarımız E.90 Karayolunun Ankara-Niğde Otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak  tedbirlerin zamanında alınması gerektiğini.!   

AK PARTİ SÖZÜNÜ TUTARSA AKSARAYLA BİRLİKTE KENDİSİDE PAİYDAR OLACAK! 

   Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilimiz Milletvekilleri İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğdu ile 2002’den bu yana Ak Partiden Aksaray Milletvekili ve Belediye Başkanı seçilenlerin yanında ,Belediye Başkanı Evren Dinçer ile İGM başkanı Mehmet Tüzün’e çağrıda bulunarak ” 2002 ‘den bu yana Ak Partinin girdiği tüm genel seçimler, mahalli seçimler ile referandumlarda Aksaraylı  seçmenin verdiği en yüksek desteğin karşılığının hemşerilerimizin Ak Partiye verdiği destekle kıyaslandığında sağlanan hizmetlerin yetersiz olduğu.!!!  

  Bu aleyhimize olan dengenin mutlaka lehimize çevirtilerek verilen sözlerin tutulmasıyla Aksaray ve bölgemiz kazanırken, seçmenimizin Ak Partiye olan güveni de artacağından bu güvenle daha yüksek oranda desteklenecek. 

    Aksi durumunda ise iki tarafta kaybeder.!!!”dediler.(Haber ve fotoğraflar Gazeteci Ali Genç arşivi) 

YORUMLAR

  • 0 Yorum