2017 YILI ÖĞRETMENLER GÜNÜ AKSARAY KÜLTÜR MERKEZİNDE KUTLANDI

ABONE OL

24 Kasım Öğretmenler Günü Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen törenle kutlandı.

Reklam
Reklam

Törene Valimiz Sayın Aykut Pekmez, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Baro Başkanı Av. Beytullah Coşkun,  Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık,  Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal törende yaptığı konuşmasında öğretmenliğin en yüce en kalıcı mesleklerden olduğunu söyledi.

Öğretmenin geçmişle gelecek arasında bir köprü kurarak dinamik yapısının çağdaş değerlerle takviye eden, milli kültüre ait yeni zenginliklerin kuşaklara aktarılmasını sağlayan, hayatın gerçeklerini aklın ve bilimin ışığında öğreten kişiler olduğunu belirten Kartal: “Bütün Peygamberlerin ortak mesleği öğretmenliktir. Hiç şüphe yoktur ki en kutsal meslek öğretmenliktir. Devleti, milleti ve medeniyeti için çaba gösteren her bireyin arkasında bir öğretmen vardır” dedi.

2017 yılında stajyerliği kalkan öğretmenler adına Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Şule Karaoğlan’ın konuşmasının ardından stajyerlikleri kalkan öğretmenlerin yeminlerini etti. Öğretmenler günü nedeniyle öğrenci ve öğretmenler arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere hediyeleri Vali Aykut Pekmez, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal tarafından verildi. Tören Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin oluşturduğu koronun konseri ile sona erdi.