AK PARTİ İL BAŞKANI HÜSEYİN ALTINSOY AKÇED BAŞKANI MUSA ERDOĞAN'I KABUL ETTİ

ABONE OL

Ak Parti İl Başkanlığında gerçekleşen ziyarette Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED) Başkanı Musa Erdoğan ve Ufka yolculuk yarışma ekibi İl Başkanı Hüseyin Altınsoy'u makamında ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı yanında resmi ve özel yüzlerce kurum, kuruluş, kulüp, vakıf ve derneklerin 17 bin 246 gönüllünün desteklediği; Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarına şimdiye kadar toplamda 1 milyon 494 bin 802 kişi kayıt yaptırmış, binlerce kişi ödül kazanmıştır.

            Aksaray’daki organizasyonu proje ortağı olarak Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED) tarafından gerçekleştirecek.

            Bu bağlamda çalışmalarına başlayan dernek yöneticileri, üyeleri Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’u yarışma hakkında bilgilendirdiler.

            AKÇED Başkanı Musa Erdoğan açıklamasında, Bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan yarışmanın konusunun Kur’an ve Sünnet bütünlüğü olduğunu söyledi.

Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek seçilen konunun çok isabetli olduğunu Kur’an’ın doğru anlaşılması ve hayata geçirilmesi noktasında sünnetin çok önemli olduğunu, Peygamber efendimizin sünneti olmadan birçok ibadetin tam olarak yapılamayacağını, Peygamber efendimizin sünnetinin Kur’an’ın açıklaması olduğunu ifade etti. Ayrıca hayırlı olsun diyerek dernek yöneticilerine çalışmalarında başarı dileklerinde bulundular.

            Görüşmede, yarışmayla hedeflenenin okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasını desteklemek olduğu, bu yılki “Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü” konusu ile; Kur’an ve Sünnet’in ayrılmaz bir bütün olduğunu anlamak, Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlayıp yaşamak, toplumun her kesimini Son Peygamber'in (sav) mesajları ile buluşturmak, Yüce dinimiz İslam’ı sahih kaynaklar ile daha doğru anlamak ve anlatabilmek, Hadis-i Şerifleri önemsizleştirip yok sayarak Kur'an-ı Kerim'i yanlış uygulatmayı amaçlayan tuzaklardan korunmak olduğu vurgulandı.