AKSARAY BELEDİYESİ ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ AÇILDI

ABONE OL

Aksaray Belediyesi tarafından Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi içerisine yaptırılan Engelli Koordinasyon Merkezi gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Reklam
Reklam

Engelli Koordinasyon Merkezinin açılış törenine Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, MHP İl Başkanı Ramazan Kaşlı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Engelliler Derneği Başkanı Bekir Kaya, Beyazay Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Kayıhan Erbaş, Kültür Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Minibüsçüler Oda Başkanı Veysel Öztürk, engelli dernekler başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışa katılan Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Türkiye’nin özlediği tablonun farklılıklarla bir arada olabilmek olduğunu belirterek, “Türkiye’nin özlediği tablo şu. Farklarımızla bir arada olabilmek. Farklarımızı kavga sebebi yapmamak, düşünce farklarımız, kökenler, siyasi görüşlerimize rağmen bir arada olabilmek ve bir arada yürütebilmek. Türkiye’nin özlediği tablo bu. Türkiye’de insanlar birbirlerine çelme takarak dünya ile rekabet edemezler. Ama Türkiye’de birbirimizi seviyoruz, bölünmüşlük, parçalanmışlık olmasın diye de doğru bilgileri, inandığı bilgileri söylemekten geri kalmamalıdır. Birlik, farklı düşünmeye, istişare etmeye engel değildir. Aksaray Belediyemizde son derece ülkemizin özlediği bu tabloya uygun bir şehir atmosferi meydana getirdi” dedi.



Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, engelli vatandaşların yaşamlarını engelsiz hale getirmek, toplumsal, sosyal ve kültürel yaşamda da engellilerin yer almasını sağlamak amacıyla yapılan çalışmalara devam edeceklerini açıkladı.

Başkan Yazgı, açıklamasının devamında “Engelli ve engelsiz bireyler arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek amacıyla hizmete girmeye hazırlanan Engelli Koordinasyon Merkezi, haftanın 6 günü açık olacak. Sohbet edecekleri nezih bir alan, kitap okuyacakları bölüm, eğitim, seminer ve toplantılar için kullanmaları amacıyla projeksiyon sistemi, engelli vatandaşların birlikte çay kahve içerek, hoş vakit geçirecek” ifadelerini kullandı.

Bakan Yazgı, konuşmasında “Biz göreve geldiğimizde hep şunun üzerine vurgu yaptık. Dedim ki, bu şehri tek başımıza yönetmeyeceğiz. Bizler bu şehri sivil toplum örgütlerimizle, sivil toplum kuruluşlarıyla, odalarla, derneklerle ve halkımızla beraber yöneteceğiz. Onlar bizlerden neyi talep ediyorsa, neyi istiyorsa, neyi arzuluyor ise gücümüz yettiğince, elimiz elverdiğince onları gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya gayret edeceğiz. Ama bizim için en önemli konulardan bir tanesi engelliler için yaptığımız çalışma, bu çalışmanın hem bu dünyada hem de öbür dünyada bize ne kadar büyük bir katkı sunacağını büyük bir iş yaptığımızı sizlerin sayesinde görmüş olduk. Sizlerin sayesinde bir kez daha farkına varmış oluyoruz. İlk başladığımız zaman göreve dedik ki, engellilerimiz için güzel ve uyumlu minibüslerimiz olsun seyahatlerini rahat yapabilsinler. Sağ olsunlar kırmadılar bizleri. Türkiye çapında 160 tane araç bir anda engelliler için uyumlu hale getirildi. Şimdi de koordinasyon merkezimizi açtık” diye konuştu.



Yapılan konuşmaların ardından minik çocuklar semazen gösterisi gerçekleştirdi. Minik çocuklar gösterileri ile herkesi büyülerken, daha sonra koordinasyon merkezinin açılış kurdelesi kesildi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, açılışa katılan Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’ya günün anısına plaket ve hediye takdim etti.

Son olarak Aksaray Belediyesi tarafından Engelli Koordinasyon Merkezine servis aracı tahsis edileceği ve merkeze gelmek isteyenlerin ulaşımın sağlanacağı bildirildi.