AKSARAY'DA İYİLİKSEVER HANIMLARDAN İHH KATARAKT PROJESİNE DESTEK

ABONE OL

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Afrika'da yaşayan yaşlı, çocuk binlerce katarakt hastasının ameliyat giderlerine katkı sağlamak amacıyla hanım gönüllülerin talebi doğrultusunda iki günlük Şanlıurfa ve Mardin gezisi düzenledi.

Reklam
Reklam

İHH KATARAKT PROJESİ hakkında bilgi veren Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN, Afrika'da zor hayat koşullarının sonucu olarak katarakt rahatsızlığının ciddi bir sorun olduğunu belirtti. Küçük yaşta çocuklarda dahi görülen körlüğün açlıkla mücadele eden insanlar için zor bir durum olduğunu ifade eden Özkan, Aksaray İHH olarak ameliyat giderlerine kaynak oluşturmak amacıyla değişik projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. 

İHH Başkanı Özkan, Kadın Kolları Biriminin gönüllüleri ile iki günlük Şanlıurfa ve Mardin gezisi düzenlediklerini, geziden elde edilecek gelir ile özellikle çocukların Katarakt ameliyat masraflarına katkı sağlamayı temenni ettiklerini sözlerine ekledi. 

Bir katarakt ameliyatı bedelinin 500TL olduğunu hatırlatan Özkan, sadakasının Afrika'da da değerlendirilmesini arzu eden hayırseverlere seslenerek: "Dünyada çeşitli sebeplerden dolayı milyonlarca insan hatırlanmayı bekliyor, bizlerde onların dualarında yer almayı. İHH olarak yürüttüğümüz projeler ile Aksaray'daki tüm iyilikseverlerimize infak imkanı sunuyoruz. Katarakt projesi de bunlardan biri. Hanım gönüllülerimiz bu proje kapsamında hem gezip eğlendiler, hem de geziden artan para ile insanların sevdiklerini görecek olmalarına sundukları katkı ile iyiliğin hazzını yaşadılar. Hayırseverlerimiz 500TL bağış yaparak bir kişinin yeşili, maviyi, en önemlisi sevdiklerini görmelerine vesile olabilirler."dedi.