ASÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN YENİ PROGRAMLARINA YÖK'TEN ONAY

ABONE OL

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yeni yüksek lisans programlarıyla ASÜ'nün potansiyelini daha da geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Geçen bir yıl içerisinde Fizik Doktora, Matematik Tezli Yüksek Lisans ve İnşaat Mühendisliği Doktora programlarını bünyesine katan Fen Bilimleri Enstitüsünün Nanoteknoloji Tezsiz ve Tezli Yüksek Lisans Programları açma teklifine YÖK tarafından onay verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, “YÖK tarafından Disiplinler arası, Nanoteknoloji Tezli ve Tezsiz programlarının açılmasına onay verilmesi bizleri son derece sevindirmiştir. Programın açılmasına destek veren öğretim üyelerimize, konuyu hassasiyetle değerlendiren Yükseköğretim Kurulu yetkililerine en içten şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Yeni program ile Nanoteknoloji alanında genç ve deneyimli bireyler yetiştirerek, Türkiye’nin bilimsel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak, üniversite-sanayi işbirliğini artırmak, disiplinlerarası projeler üretmek, ulusal ve uluslararası seviyede bilginin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Hâlihazırda Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 14 tezsiz yüksek lisans, 19 tezli yüksek lisans ve 12 doktora programı bulunuyor. Enstitüde, 2016-2017 eğitim öğretim yılı itibari ile Tezli Yüksek Lisans programlarında Bin 2, Tezsiz Yüksek Lisans programlarında 400, Doktora programlarında ise 80 öğrenci olmak üzere toplam Bin 482 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetine devam ediyor.

Kuruluşundan bugüne kadar toplam tezli yüksek lisans programlarından 206,  Tezsiz Yüksek Lisans programlarında 416, Doktora programlarında ise 10 olmak üzere toplam 632 öğrenci Lisansüstü programlardan mezun oldu.