ATSO BAŞKANI GÖKTAŞ'TAN KISA DÖNEM ÖDENEKLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

ABONE OL

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan ve Resmî Gazete 'de yayınlanan Kısa Çalışma Ödeneklerindeki düzenleme ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

Resmî Gazete ‘de yayınlanan ve yürürlüğe konulan uygulamanın İş Dünyasına  destek getireceğinin altını çizen ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı yazılı açıklama da “Devletimizin Özel Sektörü desteklemelerine ek olarak geçtiğimiz günler içerisinde Resmî Gazete ‘de yayınlanan ve yürürlüğe konulan Kısa Dönem Çalışma Ödeneklerindeki düzenleme iş dünyamız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin ısrarlı girişimleri sonucunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yönetmelik  ile “ zorlayıcı sebep” tanımı “ İşverenin kendi sevk ve iradesinden kaynaklanmayan, önceden kestirilemeyen bunun sonucu olarak bertaraf edilmesine imkan bulunmayan geçici olarak çalışma süresinin azaltılmasını veya faaliyetinin tamamen yada kısmen durdurulması ile sonuçlanan dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumları yada deprem, yangın, su baskını, heyelan salgın hastalık, seferberlik gibi durumları” şeklinde yeniden düzenlenmiştir. 

Yönetmelik Değişikliği sonucunda ekonominin genelinde yaşanan daralmalara bağlı olarak üretim veya satışları azalan işletmelerimizin faaliyetlerini tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurmaları halinde (kısa çalışma yaptıkları dönemde üç ayı aşmamak üzere) işyerinde istihdam ettikleri işçilerin çalışamadıkları döneme ilişkin İşsizlik Sigorta Fonundan karşılanması imkânı sağlanmıştır. 

Devletimizin iş dünyasına olan desteğinden ve ekonominin yeniden canlanmaya başladığı bu dönemde İş Dünyamızın yanında olmasından dolayı Aksaray İş Dünyası olarak teşekkür ediyoruz. Türkiye bu zor günlerden Devlet ve Özel Sektör Birlikteliği ile en kısa sürede çıkacak ve 2023, 2071 hedeflerine yeniden odaklanacaktır” Dedi.