ATSO ÜYELERİNDEN TANK FABRİKASINA İŞ GEZİSİ

ABONE OL

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri Kayseri 2. Ana Bakım Merkezi Komutanlığına düzenlenen teknik gezi programına katıldı.

Reklam
Reklam

Programa Bilim Sanayi Müdürü Refik Tezcan, KOSGEBAksaray İl Müdürü Hakan Koçak, Ticaret İl Müdürü Vahit Özer, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ayhan Ermiş, Ahiler Kalkınma Ajansı Uzmanı Yılmaz Sansan, Aksaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doğan Demiral’de katılım gösterdi.

2. Ana Bakım Merkezi’nin çalışmalarına ilişkin bilgiler alan ATSO Üyeleri, programın düzenlenmesinde emeği geçen başta Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiler.

2. Ana Bakım Merkezinin yapmış olduğu işlerin başında Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait tankların harekât bölgesinde onarılamayan araçların 2'nci Ana Bakım Merkezi Komutanlığına getirilmesi ve burada bakımları gelmektedir.

Terör saldırıları sonucu hasar gören paletli araçlar, burada uzman ekipler tarafından onarılıyor. Titiz teknik çalışmalar sonucu yeniden faal duruma getirilen paletli araçlar, daha sonra zorlu bir testten geçiriliyor. Yüzde 45 iniş, yüzde 60 çıkış ve yüzde 30 yan eğimin olduğu pistlerde deneme sürüşüne tabi tutulan paletli araçlar, yapay parkurlarda engel ve hendek testlerinin ardından suyun içinden geçiriliyor. Bu bakımların ve onarımların sonrasındaki test uygulaması ziyaret sonrası Komutanlık tarafından ATSO üyelerine gösterildi.

Teknik geziye ilişkin olarak açıklama yapan ve 2. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’nın Türk milli harp ve savunma sanayinin kilometre taşlarından olduğunu ifade eden ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da “Ülkemizin Harp ve Savunma Sanayisinin kilometre taşlarından birisi olan ve Kayseri şehrimizde bulunan 2. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’na ilimizde imalat yapan sanayicilerimiz ile teknik gezi programı düzenledik. Çeşitli sebeplerle hareket kabiliyetini yitiren araçlara yerinde müdahale için operasyon bölgesine gönderilen seyyar ekipler, birçok arızayı harekât sahasında gideriyor. Burada ki amacımız sanayicilerimizinTank Fabrikamızın ihtiyaç duyduğu parçaların üretimini yaparak Ticaret yapmalarına olanak sağlamaktı. Bu anlamda firmalarımız görüşmeler gerçekleştirerek ziyareti tamamlamışlardır. Amacına uygun olarak yapılan teknik gezimizin üyelerimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu ve buna benzer iş gezilerimiz ve teknik programlarımız devam edecektir” Dedi.