BAŞKAN YAZGI: "15 TEMMUZ'U UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ"

ABONE OL

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 15 Temmuz'un Türkiye'nin dönüm noktası olduğunu belirterek, milletimizin bu tarihte destan yazdığını söyledi.

Reklam
Reklam

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 15 Temmuz’un 2. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi

 

"Bizler ülke olarak millet olarak Hiçbir zaman 15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız. Milletimiz; o hain gecede Cumhurbaşkanımızın ve Başkanımızın çağrılarına meydanlarda nöbet tutarak cevap verdi. Darbe girişimine ve vesayete boyun eğmedi. Bizler de demokrasinin perçinleştiği bu günü unutturmamak için çeşitli Aksaray’ımızda çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz.  Etkinlerde 15 Temmuz ruhunu canlı tutarak, o dik duruş ruhunu yeniden yaşatmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

15 Temmuz Pazar günü planlanan etkinliklerin içeriği hakkında bilgi aktaran Başkan Yazgı, "Aksaray belediyesi olarak 15 Temmuz Pazar günü öğle namazından sonra 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Ulu Camide mevlit okutulacak. Ardında da yine Ulu cami önünde mevlit yemeği ikram edilecek. Akşam saat 19.00 da 15 Temmuz adını verdiğimiz Milli İrade Meydanında  15 Temmuz'u anlatan fotoğraf sergisi açarak vatandaşlarımızın 15 Temmuz ruhunu canlı tutmalarına öncülük edeceğiz. Darbelere karşı milletimizin her daim dik durduğunu göstereceğiz ki; hiçbir güç bırakın darbe yapmayı, darbe düşüncesini akıllarına bile getiremesin.

Yine meydanda akşam saat 20.00 de Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunacak. Ardından da Eşref Ziya dinletisi yer alacaktır.

Sinevizyon gösterilerini ve 15 Temmuz gecesi ile ilgili canlı yayınla ilgili programları meydanımızda dev ekrana yansıtacağız. Ülkemizin ve tüm İslam Coğrafyasının Lideri Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması olursa canlı olarak yayınlanacak. Saat 00.13 de şehrimizdeki tüm camilerde salalar verilecek" dedi.