BİLİM TOHUMLARI EKİBİ NİĞDE'DEKİ ÇOCUKLARLA BULUŞMAYA GELİYOR

ABONE OL

İstanbul, 15 Temmuz 2016 – Bayer'in Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile birlikte yürüttüğü...

Reklam
Reklam

İstanbul, 15 Temmuz 2016 – Bayer’in Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile birlikte yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’nin gezici birimi olan Bilim Tohumları Ekibi üçüncü yılında da Türkiye’yi dolaşmaya devam ediyor. Kırsal alanlarda çocuklarla buluşan ve bilimi sevdirmeye yönelik eğlenceli bilim etkinlikleri yapan ekip, 19 Temmuz Salı ve 20 Temmuz Çarşamba günleri yeni durağı Niğde’de çocuklara farklı ve eğlenceli bir gün yaşatacak.

Çocukların başta doğa olayları olmak üzere etraflarında olup bitenleri sorgulamasını ve araştırmasını hedefleyen Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi Bilim Tohumları Ekibi Ekim 2016’ya kadar 20 ilde 2500 çocuğa ulaşacak. Bilim Tohumları Ekibi, Nisan-Ekim 2016 dönemi boyunca Niğde’nin ardından sırasıyla Kayseri, Çankırı, Aksaray, Erzincan, Tekirdağ, Düzce, Kütahya, Burdur, Karaman, Bitlis, Iğdır, Ardahan’da çocuklarla buluşacak.

Türkiye’nin gezen laboratuvarı: Bilim Tohumları Ekibi

Bayer’in TOG işbirliği ile 2011 yılından bu yana yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin gezici birimi olan Bilim Tohumları Ekibi, üçüncü yılında da Türkiye turuna devam ediyor. İlk iki yılında Türkiye’nin dört bir köşesindeki 101 noktada bulunan yerleşimi ziyaret ederek yaklaşık 9000 çocuk ile buluşan projede gönüllü üniversite öğrencileri yer alıyor.

Türkiye’yi köy köy gezen ekip, gittikleri yerlerde köy kahvesi, okul bahçesi gibi alanlarda çocuklarla buluşuyor. Gezici araçlarında taşıdıkları portatif masa, sandalye ve çadırları ile renkli ve bir o kadar eğlenceli bir etkinlik alanı hazırlayan ekip, çocukların da dâhil olduğu on eğlenceli deney yapıyor. Uzman danışmanların hazırladığı eğitim programına katılarak “Bilim Elçisi” olan gönüllü gençler, çocukları soru sorma konusunda yüreklendirerek, bilim üzerine düşünmek için laboratuvar koşullarının mecburi olmadığını vurguluyor.

bİlİm tohumlari ekİbİ nİĞde’dekİ Çocuklarla buluŞmaya gelİyor