CHP AKSARAY İL BAŞKANLIĞINDAN EREN ERDEM AÇIKLAMASI

ABONE OL

2019 seçimlerini, cumhuriyet değerlerinin korunması, ülkemizde hukuk ve demokrasinin yeniden kazanılması bağlamında önemli bir dönemeç gören partimiz seçim çalışmalarına tüm örgütleriyle başlamıştır. Bu çalışmalar neticesinde Aksaray il örgütü olarak yarın İstanbul milletvekilimiz sayın Eren Erdem katılımıyla seçim startını vereceğiz.

Reklam
Reklam

Saygıdeğer Aksaray kamuoyu...

2019 seçimlerini, cumhuriyet değerlerinin korunması, ülkemizde hukuk ve demokrasinin yeniden kazanılması bağlamında önemli bir dönemeç  gören partimiz seçim çalışmalarına tüm örgütleriyle başlamıştır. Bu çalışmalar neticesinde Aksaray il örgütü olarak yarın  İstanbul milletvekilimiz sayın Eren Erdem katılımıyla seçim startını vereceğiz.

                Siyasi iktidarın ülkeyi kutuplaştırdığı siyasi iklimin bir sonucu olarak toplantımıza misafir olarak katılacak olan sayın Eren Erdem hakkında sosyal medyada yalan haberlerle dolu linç kampanyası başlatılmıştır, ve yarınki toplantıya katılacak hemşehrilerimizin güvenliğini tehlikeye düşürecek tehdit içeren yorumlar yapılmaktadır.

                Eren Beyin rejim karşıtı bir yazara ait görüşleri eleştirmek için atmış olduğu tweetler kes-kopyala-yapıştır yöntemiyle çarpıtılarak Eren Erdem’e ait görüşlermiş gibi sunulmuştur.

Bu konuda atılan tweetlerin sahte olduğu ekte görebileceğiniz mahkeme kararıyla ispatlanmasına rağmen havuz medyasının her zaman yaptığı gibi mahkeme kararını görmezden gelip yalan haberleri ısrarla gündemde tutması ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmesi sonucu gerçek dışı algı operasyonu ilimizde de partimize karşı kötü niyetli bir kampanyaya dönüşmüştür.

                Şu husus herkes tarafından bilinmelidir, Cumhuriyet Halk Partisi’nin dış düşmanlara karşı kimin yanında olduğu Kurtuluş savaşında net bir şekilde görülmüştür.

              Dünyada emperyalizme karşı ilk bağımsızlık savaşını veren ve mazlum Miletlere örnek olan ve “ya istiklal ya ölüm” şiarıyla yola çıkan cumhuriyet Halk Partisi’nin  neferleri olarak bu ahlak dışı iddiaları kabul etmemiz mümkün değildir. Bu düşüncelere sahip herhangi bir kişi konumu ne olursa olsun partimizde barınamaz, barındırılmaz. Bu düşüncelere sahip kişilerin ülkemizde siyaset yapacağı partiler bellidir.

               “Keşke yunan galip gelseydi “ diye açıklamalar yapan Kadir Mısırlıoğlu gibi hainleri saray sofrasında ağırlayanlardan, destek verenlerden, sessiz kalanlardan Cumhuriyet Halk Partisi’nin alacak vatanseverlik dersi yoktur.

                Bu yalan haberlere Aksaray halkının prim vermeyeceklerine ve milletvekilimize gerekli konukseverliği göstereceklerine  inanıyoruz ve seçim startını vereceğimiz yarınki toplantımıza tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz.

 

Aksaray Cumhuriyet İl Başkanı

RAMAZAN KOÇAK

 

TWEETLERİN SAHTE OLDUĞUNU GÖSTEREN MAHKEME KARARLARI EK’TE SUNULMUŞTUR.

 

EREN ERDEM’DEN,  İRAN AÇIKLAMASI

 

CHP İstanbul Milletvekili  Eren Erdem, Akit gazetesinde hakkında yayınlanan haberler ile ilgili açıklama yaptı.

Eren Erdem ; ”Yıllardır, Eren Erdem ismi üzerinden yazılı ve görsel  alanda tiraj ve reyting yapmaya çalışan   Akit gurubunun,  olmayan bir  tweeti tekrar,tekrar  temcit pilavı gibi ısıtarak kamuoyunun gündemine taşımış olması,  iftira atarak  iktidara yaranma çabasının devamıdır.  Böyle bir tweetin  olmadığı konusunda mahkeme kararı (Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 2016/22482 karar) olmasına karşın her türlü hukuksuzluğu  yapmayı meslek edinmiş bu gurubu şiddetle kınıyorum”, dedi. Akit gazetesi hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Eren Erdem,”  Son günlerde gerek Tv kanallarında gerekse Akit gazetesinde yaptıkları kin ve nefret dolu yayınların AKP  sözcüleri tarafından eleştirilmesini içlerine sindiremeyen bu iftira odağı , “bize  şefkat gösterin ne yaptıysak sizin dediklerinizi yapıyoruz” manasına gelecek manşetler atmaktadır. Bu haykırış bile İktidarla hangi ilişkiler yumağı içinde olduklarının açık kanıtıdır. Şahsımı hedef gösteren  mahkeme kararlarını tanımayan Akit gazetesi ve Akit Tv  hakkında suç duyurusunda bulundum, gazetecilik mesleğini ve yayıncılık etiğini ayaklar altına alan bu kuruluş hakkında Basın Konseyini ve RTÜK’ü  de göreve çağırıyorum. Vatan hainliğine varacak kadar iftira dolu yayınlar yapan  şahsımı hedef göstererek can güvenliğimi tehlikeye sokan  bu şer odağından  hukuk önünde hesap soracağım.

Bu vesile ile ; habere konu ettikleri ” Türkiye ile İran savaşırsa İran’dan yana olurum”  tweetinin olmadığına dair mahkeme kararını bir kez daha basının ve kamuoyunun bilgisine sunuyorum.