İŞGÜCÜNE AKSARAY'DA DAHA FAZLA KADIN ELİ DEĞECEK

ABONE OL

Aksaray Valisi Ali Mantı, Aksaray Ticaret Borsası, Çalışma ve İş Kurumu, Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu, Aksaray Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, İş'te Kadın Güç'te Kadın Derneği ve Aksaray Engelli Anneler Derneği arasında 'İşgücü Piyasasında Daha Fazla Kadın Eli' işbirliği protokolü imza törenine katıldı.

Reklam
Reklam

Ticaret Borsasında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Ali Mantı hanımların bulunduğu her alanda bereket olduğunu söyledi.

Vali Ali Mantı konuşmasında “Aksaray’da güzel şeyler olacak, zaten olmuş bundan sonrada daha iyi şeyler olacağına inanıyorum. İşbirliği protokolü ile nitelikli kadın işgücünün temin edilmesini sağlayacak önemli çalışmalar yapılacaktır” dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı HamitÖzkök’te yaptığı konuşmasında kadınların ekonomik hayattaki rolü, üretime verdiği katkının ülkemizde hedeflerine varma yolunda en önemli bir gösterge olacağını söyledi. Özkök, İŞKUR’la yaptıkları 40. Proje ile işgücü piyasasında daha fazla kadın elinin olmasını hedeflediklerini belirtti.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş ise daha fazla kadın istihdamı için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Valiliğimizin öncülüğünde kadın istihdamına yönelik ciddi projeler, ciddi bir eylem planının söz konusu olduğunu söyledi.

 

Konuşmaların ardından hazırlanan işbirliği protokolü Aksaray Valisi Ali Mantı, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş ile Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu, Aksaray Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, İş’te Kadın Güç’te Kadın Derneği ve Aksaray Engelli Anneler Derneği başkan ve temsilcileri tarafından imzalandı. Vali Ali Mantı imzalanan protokolün hayırlı olması dileğinde bulundu.

İşbirliği Protokolü imza törenine, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan, Borsa Yönetim Kurulu Üyeleri ile kadın derneklerinin üyeleri katıldı.