MİLLETVEKİLİ SERDENGEÇTİ 'KARABAĞ'I ERMENİ İŞGALİNDEN İNŞALLAH KURTARACAĞIZ'

ABONE OL

Aksaray Belediyesi tarafından yaptırılan ve 'Karabağ' ismi verilen Tematik Park, muhteşem bir törenle hizmete açıldı.

Reklam
Reklam

Açılış törenine, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,eşiHasibe Yazgı,  Azerbaycan Milletvekili GanirePaşayeva, Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, başkan yardımcıları, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ak Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti burada yaptığı konuşmada çok önemli mesajlar verdi

Milletvekili Serdengeçti, konuşmasında Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın Aksaray’a çok güzel hizmetler yaptığını, bunlardan birisin de Karabağ Tematik park olduğunu ifade ederek şunları söyledi “  Belediye Başkanımız Aksaray’da çok büyük parklar yaptı. Kılıçaslan parkının ikinci etabını tamamladı. TOKİ’de çok geniş bir alana Gençosman parkını yaptı. Bunların hepsi Aksaray’ı güzelleştiren ve Aksaray’ında yaşanılacak bir kent olmasını sağlayan güzellikler. Ama bu tematik park hepsinden çok daha farklı. Çünkü bir konusu var. Bir mesaj veriyor. İçinde dolaşırken insanları düşünmeye sevk ediyor. İsminin Karabağ olması ve Azerbaycan’la Aksaray arasında bir gönül köprüsü oluşturması açısından da çok manidar” dedi.

 

ERMENİLER DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE AÇIKÇA SOYKIRIM YAPTILAR

Serdengeçti sözlerini şöyle sürdürdü “  Şimdi burada gezenler Karabağ’ı soracaklar. Karabağ nedir? Nerede? Nasıl bir şey? Büyükler bilir ama genç nesil bunu merak edecek. Onlara bir vesile olsun öncü olsun diye bir şeyler anlatmak istiyorum. Karabağ ile ilgili. Sayın Milletvekilimiz çok daha iyi anlatabilir. Karabağ bir Azerbaycan kenti ama yaklaşık çeyrek asırdır Ermeniler tarafından işgal altında. Burada çok büyük bir soykırım ve katliam yaptı. Birçok insan yerinden oldu. Sadece Karabağ’ı işgal etmesi. Onun etrafında 7 tane taşra kentleri de işgal etti. Bir milyondan fazla mülteci Azerbaycan’a sığındı. Karabağ çok verimli toprakların olan çok stratejik bir alan. Azerbaycan toprağının yaklaşık % 20’sini ifade ediyor. Yani Azerbaycan’ın % 20’si şu anda işgal altında ve dünya hiçbir şey yapmıyor.

Bütün dünyada Türkleri soykırım yapmakla suçlayan Ermeniler, orada herkesin gözü önünde ve 20.Yüzyılın sonunda 21. Yüzyılda açık soykırım yaptı. Gerçek iç yüzlerini gösterdi. Dünya buna da bir şey demedi. Gerçek soykırımı kim yaparmış biz bunları 1900’lü yıllarda çok iyi biliyoruz. Ermeni zalimlerinin Doğu Anadolu da nasıl katliam yaptıklarını biliyoruz. Ama fatura bizde kaldı. Onların yaptıkları yanlarına kar kaldı. Soykırımı Türk milleti yapmış gibi dünya âleme bunu böyle anlatmaya çalışıyorlar. İşte bu Karabağ parkını gezen gençlerimiz bunları sorgulayacaklar. Karabağ’ın çektiği acıyı anlayacaklar.

Abdürrahim Karakoç’un bir şiiri var. Karabağ ile ilgili orada bir cümle var. Diyor ki: Gel gardaş diyorsun ama yollar kapalı” diye. Şimdi 1990’lı yıllarda Azerbaycan’da bu katliamlar yaşanırken Türkiye çok zayıftı. PKK terör örgütü en güçlü günlerini yaşıyordu.  Türkiye’de devalüasyon üzerine devalüasyon oluyordu. Biz bu kardeşlerimize o zaman yeterince yardım edemedik. Bunun acısı da her birimizin yüreğinde duruyordu. Yollar kapalıydı. Gidemedik. Kurşunları onlar yedi ama sızıları bizde kaldı. Bu acının özü bizde kaldı” ifadelerini kullandı

Türkiye’nin 2002’den sonra çok güçlü bir ülke olmaya başladığını belirten Milletvekili Serdengeçti sözlerini şöyle sürdürdü “ Ben inanıyorum ki eğer Türkiye’nin şimdi hali o zaman olsaydı. Durum çok daha farklı olurdu. 2002’de dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin kaderine el koyduğu zaman Allah’ın izniyle 15 yılda o kadar çok şey değişti ki Her şeyi ile dışa bağımlı olan savunmamızın şimdi % 60’şı yerli üretimimizle karşılanıyor. Dünyada sayılı ülkelerde olan insansız hava aracını bile üretiyoruz. İnşallah savunma ve silah sanayiinde başka şeylerde üreteceğiz. Mesela hava savunma sistemini yaptığımız anlaşmalarda kısa bir süre sonra biz de o ürünleri üreteceğiz inşallah.

15 Yılda ne oldu? Düşmanlar daha da azgınlaştı. İçimizde besledikleri FETÖ terör örgütü bizleri can evimizden vurdular. Kendi insanımızla kendimize ateş ettiler. Bizim silahlarımızla bizim insanlarımızı öldürdüler.  Etrafımızı sanki bir akrebin etrafına ateş yakar gibi yaktılar. Türkiye hiç kimseye yardım etmesin diye. Ama buna rağmen Allah’ın izni Keremiyle biz yine dimdik ayaktayız her sene daha da büyüyoruz. Daha da güçlü hale geliyoruz” dedi.

Serdengeçti ülkenin güçlü olmasıyla şehirlerinde geliştiğini ve çok güzel hizmetler aldığını ifade ederek  “İşte bu güçlü olmamızın vesilesi olarak ta Aksaray’da bu kadar güzellikler yapılıyor. Ekecik yolundan Ortaköy’e gittim. Ortaköy yolu  çok güzel olmuş.7 yıl önce Konya yolu o kadar güzel değildi. 7 yıl gibi kısa bir zamanda Aksaray bu seviyeye geldi. Hasandağ’ı yolu da sıcak asfalt oldu. Şimdi Ağaçören E-90 yolu da sıcak asfalt olacak. Ağaçören’i Ortaköy’e bağlayan yolu da Güzelyurt’u Gülağaç’a bağlayan yollarda inşallah 2 yıl içerisinde 7-8 yıl önce Konya yolunda bile görmediğimiz kaliteli yollar Aksaray’ın dışında olacak” şeklinde konuştu 

Güzel hizmetlerin sadece büyükşehirlerde değil Aksaray’da da yapıldığına dikkat çeken Serdengeçti “ Aksaray’da çok güzel parklar yapılıyor. Buna benzer parklar sadece büyük şehirlerde olmayacak. Aksaray’da da olacak. Bu büyümemiz hız kesmeden devam edecek. Bütün bunlar nasıl oluyor? Birlik ve beraberlikle oluyor. Biz bir ve beraber olursak. Bize bu birliği sağlayan liderimizin arkasında tam durursak ki Aksaray bunu her zaman ispat etti. Allah hepinizden razı olsun. Alnımız açık başımız dik olarak Ankara’da bu görevi yapıyoruz. Sizlerin sayesinde. İnşallah bu böyle devam edecek. Biz Karabağ’ı Ermeni işgalinden inşallah kurtaracağız. Bu mübarek ezanların okunduğu saatte hep birlikte dua edelim. Bu mezalim bitsin. Bu zulüm bitsin. Bu soykırım bitsin Azerbaycan ve Türkler tekrar Karabağ’ına kavuşsun” dedi.