MÜSİAD AKSARAY "DOST MECLİSİNİN KONUĞU AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI HALUK ŞAHİN YAZGI OLDU

ABONE OL

MÜSİAD Aksaray şubesinin geleneksel 'Dost Meclisi' toplantıları devam ediyor. 'Dost Meclisi'ninbu sefer ki konuğu Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı oldu.

Reklam
Reklam

Düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, başkan Yardımcıları, MÜSİAD Aksaray Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Dağdaş, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda işadamı katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 4 yıllık göre süresince Aksaray’a yaptığı projeleri sinevizyon gösterisi ile tanıttı. Başkan Yazgı daha önce söz verdikleri 60 projeyi 4 yılda gerçekleştirerek Aksaray’a 1 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade etti.

Başkan Yazgı, Aksaray’ın ufkunu açacak en önemli projeler arasında 370 milyon liralık yeni sanayi sitesi projesi olduğunu TOKİ ile protokol imzalandığını şu an inşaat aşamasına geçilerek İhalesi yapıldıktan sonra 2 yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Aksaray için büyük ve önemli projelerden birinin de içme suyu projesi olduğuna işaret eden Başkan Yazgı, Aksaray’ın yıllardır çözüm bekleyen içme suyu konusunda son derece önemli 110 milyon liralık dev bir projenin inşaat çalışmalarının devam ettiğini ve bu yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Başkan Yazgı buna ilaveten uzun yıllar Aksaray’ın içme suyu ihtiyacını karşılayacak Ecemiş suyu projesi içi fizibilite çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Altyapı ve asfalt çalışmalarına da değinen Başkan Yazgı, 800 kilometrelik geniş bir yol ağı olan Aksaray’da 4 yılda 670 bin ton asfalt kullanılarak 485 kilometrelik rekor seviyede asfalt atıldığını ifade etti. Başkan Yazgı, bu kapsamda 250 kilometrelik yolda sathi kaplama çalışması yapıldığını 760 cadde ve sokakta yol açma, genişletme ve stabilize çalışması yapıldığını kaydetti.

Altyapı çalışmalarında da rekor kırıldığını ifade eden Başkan Yazgı, 4 yıl gibi kısa sürede çok uzun yıllara sığacak altyapı çalışmaları yapıldığını belirterek, 71 bin 703 metre kanalizasyon, 18 bin 145 metre yağmur suyu, 102 kilometre içme suyu şebekesi yapıldığını, şehrin farklı noktalarında nerdeyse 30 yıldır değişmeyen su hattına bağlı vana ve tesisat sistemlerinin değiştirildiğini kaydetti.

Göreve geldikten sonra Aksaray Belediyesinin gelirlerinin % 107 oranında artırdıklarını belirten Başkan Yazgı, göreve geldiklerinde 123 milyon 508 bin YL olan belediye bütçesini etkin ve verimli kaynak kullanımı ile 2018 yılı itibarıyla % 107 artırarak 256 milyon TL’ye yükselttiklerini bu durumun hizmet kalitesini artırdığını ve projelerin hızla bitmesini sağladığını ifade etti.

Başkan Yazgı, şehre kazandırdığı diğer projelerden de özetle bahsederek, 4 yılda Aksaray’a

1 milyar liralık yatırım yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

 

MÜSİAD Aksaray Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Dağdaş ise yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi. “Değerli Belediye Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri,Gerek ülkemiz, gerekse dünya geride bıraktığımız 15 yılda çok büyük değişimler yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor.

Bu hızlı değişim ve dönüşüm karşısında tüm paydaşlar gibi MÜSİAD olarak biz de görevlerimizin farkındayız. Buradaki değerli dostlarımın da malumudur, yola kolay başlamadık. Çıkmış olduğumuz yolda çok zorluklar ve engeller yaşadık. Ancak ısrar, istikrar ve titizlikten de ödün vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz.

MÜSİAD olarak biz, kurucularımızdan en yeni üyemize kadar “ahlaklı iş yapma kuralını” aklımızdan çıkarmıyoruz. Yalnızca iş yaparken değil, kurduğumuz bütün ilişkilerde ahlakı, erdemi birinci sırada tutuyoruz. Biliyoruz ki, dünyadan para ile, mal ile göçen yok; ama arkamızdan, ne işler yaptığımızı, bunları kimseyi incitmeden, kul hakkı yemeden, kimseyle kırıcı bir yarışa girmeden başardığımızı anlattıklarında, asıl servete ereceğimizi de biliyoruz.

İşte bu yüzden ahlaklı iş yapma kuralını aklından çıkarmayan MÜSİAD bugün, toplam 11 bini aşan üyesi, yurt içinde 86 ve yurt dışında 68 farklı ülkede 181 noktada faaliyet gösteren yapısı ile günden güne büyüyen bir sermaye platformudur. Temel amacımız, Türkiye’yi var eden değerlerden taviz vermeden, bir ticaret ve üretim geleneğini canlandırmaktır.

MÜSİAD Aksaray şubesi olarak bizden önce MÜSİAD’a büyük bir aşk ile hizmet etmiş Başkan, Yönetim Kurulu ve Üyelerimizin kendilerine ilke edinip çalıştıkları ve bizim de, görevi geldiğimiz günden, bugüne kadar aynı çizgi üzerinde yürüttüğümüz.

Aksaray’ımızın kalkınmasına, ekonomisine, istihdamına, büyümesine katkı sağlayacak çalışmalar ve projelerdi. Bugün 75 Asil MÜSİAD,  25 Genç MÜSİAD üyesi olmak üzere toplamda 95 üyesi ile benimsemiş olduğumuz değerler ve hizmet kolları çerçevesinde çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.

Sözlerime burada son verirken, Dost Meclisi toplantımıza katılarak bizleri onurlandıran Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı’ya Başkan Yardımcılarımıza  toplantımızda yanımızda olan Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostlarına ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı MÜSİAD üyeliği için hazırlanan başvuru formunu imzaladı.Daha sonra MÜSİAD’a üye olan işadamlarına plaket takdimi gerçekleştirildi. Başkan Yazgı, MÜSİAD Şube Başkanı Eyüp Dağdaş ve başkan yardımcıları tarafından işadamlarına plaketleri verildi.

Daha sonra Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,MÜSİAD üyeleriyle soru cevap şeklinde karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.