NİĞDE KİRAZ FESTİVALİ BÜYÜK COŞKU İLE DÜZENLENDİ

ABONE OL

Niğde Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen 16. Darboğaz Kiraz, Kültür ve Sanat Festivali 10 Temmuz Pazar günü Darboğaz Köyü Meydanı'nda görkemli bir şekilde kutlandı...

Reklam
Reklam

Dünyaca ünlü kirazıyla tanınan Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz Köyü’nde festival sabah saatlerinde başladı. Torosların eteğindeki Darboğaz Köyü yeşille iç içe doğasıyla ve dünyaca bilinen kirazıyla festivale ev sahipliği yaptı. Niğde Belediyesi sponsorluğunda yapılan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

PROTOKOL YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ



16.sı düzenlenen Darboğaz Kiraz, Kültür ve Sanat Festivali’ne Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, TBMM İdare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu ve Darboğaz halkıyla misafirler katıldı.

Niğde Belediyesi il dışında yaşayan Darboğazlıları da festival sayesinde bir araya getirdi.

KİRAZLAR KALİTEDE YARIŞTI



Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen festivalde üreticiler kirazlarını sergiledi. En iyi kaliteye sahip üreticilerin sunduğu kirazlar İl Tarım Müdürlüğü’nün belirlediği jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmada en iyi kaliteye sahip olarak dereceye giren kiraz yetiştiricilerine ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

‘’DARBOĞAZ KİRAZI NİĞDEMİZİ TANITACAK’’



Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan festivalde yaptığı konuşmada 16.sı düzenlenen Kiraz Festivali’nin Darboğaz ve Niğde açısından çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Kiraz Festivali’nin daha profesyonel hale getirilmesi gerektiğine değinen Başkan Akdoğan,’’Niğdemizin, ülkemizde ve uluslararası arenada tanıtılmasında, yapılan bu kiraz festivalinin yada Ulukışla kirazının vesile olacağını düşünüyorum. Niğde bilindiği gibi tarım kenti ve kiraz üretimi de en büyük gelir kaynaklarımızdan biri. Ben tüm çiftçilerimize hayırlı ve bol kazançlar diliyorum’’ dedi.

Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen festivalde yaptığı konuşmada bu festivale omuz verdiği için Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkürlerini iletirken konuşmasına şu şekilde devam etti:

’’Bugün 16.sı düzenlenen Darboğaz Kiraz Festivali Ulukışla ilçesinin marka festivallerinden bir tanesi. Niğde Belediye Başkanımız bu işe omuz vermeseydi bu festival yapılamayıp 15 te kalmış olacaktı. Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum’’.

‘KİRAZ NİĞDE’NİN ÖNEMLİ BİR TARIM ÜRÜNÜ’’

 Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ise yaptığı konuşmada festivallerin uzun soluklu olması ve bir maraton şeklinde olması gerektiğini söyledi. 16.sı düzenlenen Darboğaz Kiraz Festivali’nin de bu anlamda devamlılık sağladığını vurgulayan Vali Peynircioğlu,  ’’ Festivallerin bir takım amaçları var; bu festivalle amaçlanan en önemli konulardan biri de beldemizin, köyümüzün tanıtılması, köyümüzün en önemli ürünü olan kirazın tanıtılması ve kirazın hak ettiği değeri bulabilmesidir. Bu anlamda bugüne kadar yapılan festivallerin katkısı olmuştur. Şunu düşünmemiz gerekiyor; bu faydayı nasıl maksimum bir hale getirebiliriz, nasıl optimum verimi elde edebiliriz. Bundan sonra inşallah el birliğiyle her birlikte çalışarak elele vererek bu faydayı çok daha üst seviyelere çıkarabiliriz. Kiraz Niğde’nin önemli bir tarım ürünü. Tüm çiftçilerimize hayırlı bereketli bol kazançlar temenni ediyorum. Festivalimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

Ayrıca festivalde Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, İl Tarım Müdürü Murat Türkmen ve Darboğaz Köyü Muhtarı Durmuş Güven yaptıkları konuşmada verdiği destekten dolayı Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ a teşekkürlerini sundu.

nİĞde kİraz festİvalİ bÜyÜk coŞku İle dÜzenlendİ